Natrada introduceert Oostenrijkse dessertwijn op Bio-beurs 2017

Nicolaas Kleij schreef in de Omfietswijngids lovend over de Trockenbeerauslese van Weingut Sonnenmulde in Oostenrijk. De Trockenbeerauslese is gemaakt van de Welschriesling en Sämling druif. De weersomstandigheden in 2015 waren dermate goed dat de druiven aan de stokken konden blijven hangen zonder dat er grijze rot optrad. De afwisseling van zonnige dagen en ochtendmist zorgt voor de edele rotting die de Trockenbeerauslese kenmerkt. Het is niet zozeer een edele variant van een schimmel als wel de juiste omstandigheden zodat men de rotting niet langer naar vindt, maar zelfs edel of nobel noemt. Edelfaule zeggen de Duitsers en Oostenrijks ook wel.
Dit jaar lukte het de wijnmakers van Sonnenmulde zelfs bijna nog om een Eiswein te maken, echter de druiven droogden iets te snel aan de stokken zodat het in 2016 ook weer een Trockenbeerauslese werd. Voor een Trockenbeerauslese worden overigens soms uitzonderlijk hoge prijzen betaald, op veilingen soms wel tot duizenden euro's per fles en in de negentiende eeuw werd voor zo'n fles meer betaald dan voor een topwijn uit de Bordeaux.

Voor meer informatie:
Natrada B.V.
Geert Grootestraat 1
7411 GS Deventer
055-5337799
informatie@natrada.nl
www.natrada-biologischewijn.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.