Boek 'Barstensvol leven, een pleidooi voor vitale voeding' gelanceerd

Hoe biologische voeding bijdraagt aan vitaliteit

Gisteren werd het boek Barstensvol Leven, een pleidooi voor vitale voeding gelanceerd in de oranjerie van de Kraaybeekerhof. De auteurs Paul Doesburg en Petra Essink laten in dit boek zien dat voeding véél meer is dan een verzameling inhoudsstoffen. Met dit boek presenteren zij een leven-inclusieve kijk op voeding. Het maakt volgens de schrijvers uit of je vitamine C eet of een sinaasappel, en ook of je sla kiest uit een klimaatkas of als vollegrondsgroente.Twee vragen staan centraal in dit boek: wat is vitaliteit en wat is vitale voeding? Voor een op de praktijk gebaseerd antwoord zijn de schrijvers onder meer te rade gegaan bij pioniers die bezig zijn met het verzorgen en herstellen van de vitaliteitswaarde van voeding, zoals een bodemkundige, zaad- en plantentelers, veehouders, een topkok, artsen en een natuurvoedingskundige. Deze verhalen uit de praktijk worden aangevuld en onderbouwd met vernieuwend voedingsonderzoek.

Wat in dit boek duidelijk naar voren komt is dat vitaliteit een relatie heeft met veerkracht én de authenticiteit van planten, dieren en mensen. Dít inzicht maakt het mogelijk de veelgestelde vraag - is biologisch gezonder? – op een geheel nieuwe manier te benaderen.Het erkennen en vervolgens verzorgen van de vitaliteit van onze voeding in de landbouw en in de keuken zou, volgens de schrijvers van dit boek, wel eens van groot belang kunnen zijn voor de toekomstige gezondheid van mensen, dieren, planten en de aarde.

Voor meer informatie:
www.barstensvolleven.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.