Open dag 6 november

Boerderij Zorgvrij definitief omgeschakeld

De omvorming tot biologisch bij Boerderij Zorgvrij heeft zo'n anderhalf jaar geduurd. Nu is de instelling officieel gecertificeerd en mag de melk op Zorgvrij biologisch genoemd worden. De bedrijfsvoering sluit goed aan bij het maatschappelijke karakter en de maatschappelijke doelen van Zorgvrij. Een bijkomend voordeel is dat de hogere melkvergoeding in combinatie met het terugbrengen van het aantal koeien bijdraagt aan het versterken van het financieel rendement van het agrarisch bedrijf.De circa 25 melkkoeien staan in de winter in de potstal. In deze stal lopen de koeien los in het stro. De mest wordt op het land van Zorgvrij gebruikt. De potstal is het afgelopen jaar aantrekkelijker gemaakt voor het publiek. Er staan grote zitbanken om rustig naar de koeien te kunnen kijken. En in de gevel van de stal zijn ramen gekomen, zodat er meer daglicht in de stal is en je vanaf het erf de stal in kan kijken.

Open dag 6 november

Tijdens de open dag op 6 november kan het publiek kennismaken met de boerderij en meedoen aan allerlei activiteiten die in het teken van de biologische boerderij staan. De open dag is van 11.00 uur tot 16.00 uur. De entree is gratis.

Er is van alles te doen. Een kleine greep uit het programma: kinderen kunnen hun biologische boerendiploma halen, er loopt een melkfee rond, er is een biologische markt met boerderijproducten. Ook is er een zoekkaart naar koeien in de potstal en een melktap waar vier verschillende soorten melk kunnen worden geproefd.

Speciaal voor de boerderij is er een boekje gemaakt 'Lizzie en Lars op boerderij Zorgvrij'. De schrijfster, Marcella Kleine, komt voorlezen en het boekje signeren. Het boekje is voor peuters en is op de dag zelf te koop.

Ruud Spil heeft menig koe op Zorgvrij geschilderd. Hij is met een aantal koeschilderijen aanwezig.

Voor meer informatie:
Informatieboerderij Zorgvrij
Genieweg 50
1981 LN
Velsen-Zuid
023-5202828
zorgvrij@spaarnwoude.nl
www.spaarnwoude.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven