Brexit leidt tot lagere verkoopcijfers Iers biologisch rundvlees

De Brexit heeft een negatieve invloed gehad op de verkoop van Iers biologisch rundvlees. Volgens John Purcell, directeur van Good Herdsmen Ltd, komt dit door de daling van de pond. Na de Brexit is de totale verkoop met 40% afgenomen. Good Herdsmen heeft biologische slachthuizen, waar in totaal 6000 koeien per jaar geslacht kunnen worden. Uit voorzorg had hij extra biologisch vee ingekocht, maar door de waardedaling van de pond zijn de prijzen van vee nu ook onder druk komen te staan. De prijs voor een kilo biologisch rundvlees is nog steeds €1 hoger dan conventioneel rundvlees.

De verkoop in Ierland gaat wel goed. Iers biologisch rundvlees doet het beter dan dat uit Duitsland, Spanje en Polen. De Ierse sector heeft een voordeel omdat het vooral gebruik maakt van stierkalveren en vaarsen, terwijl de Poolse sector zich richt op stieren. Ongeveer 20% van de verwerkingscapaciteit bij Good Herdsmen komt van de Ierse markt. 

De grootste verkopers van Iers biologisch rundvlees zijn Lidl en Aldi, ondanks negatieve media-aandacht. Purcell: "Aldi verkoopt ongeveer 3.000 kilo biologisch rundvlees per week, en Lidl ongeveer 2.500 kilo."

bron: International Supermarket News

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.