Nieuwe samenwerking

Zorgtuinderij de Es en Vivent helpen ouderen aan dagbesteding

Gemeente Haaren had tot voor kort weinig mogelijkheden voor ouderen met een behoefte aan dagbesteding. Vanaf januari 2017 gaan Zorgtuinderij de Es en Vivent samenwerken om in deze behoefte te voorzien.Op Zorgtuinderij de Es kan men genieten van al het goede dat de natuur en de biologische tuinbouw te bieden hebben. In een parkachtige tuinderij met houten kas en brede graspaden worden al 35 jaar biologische groenten geteeld. Op Zorgtuinderij de Es werken iedere dag vele mensen mee in de tuin. Sinds 2001 begeleidt de tuinderij mensen met psychosociale problematiek.

Met ingang van januari 2017 biedt de Zorgtuinderij, in samenwerking met Vivent, ook dagbesteding voor ouderen. Speciaal voor ouderen die hulpbehoevend zijn, voor wiens geheugen 'steekjes laten vallen' en voor wie het bewegen of het onderhouden van sociale contacten niet meer zo goed gaan, biedt de tuinderij een unieke locatie voor dagbesteding.

Onder professionele begeleiding wordt gekeken naar de interesses, wensen en behoeften van de oudere. Zij hoeven natuurlijk niet mee te werken maar als zij wat graan voor de kippen willen strooien, de aardappelen voor de lunch willen schillen of een paadje willen schoffelen kan dat. Natuurlijk kunnen zij ook gewoon lekker in de grote binnentuin of op de veranda van het zonnetje genieten.

Deze samenwerking biedt Haaren en omgeving een dagbesteding voor ouderen en is een welkome aanvulling voor Vivent door de unieke groene kwaliteiten van deze plek.

Voor meer informatie:
Tuinderij de Es
info@tuindees.nl
www.tuindees.nl

Vivent
www.vivent.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven