Bio-veehouderijen vooral met runderen en schapen

Tholen - De cijfers over de biologische landbouw in Europa laten ook trends in de veestapel zien. Uit de statistieken blijkt dat in een aantal EU-landen er opvallend veel vee biologisch wordt gehouden. De cijfers focussen op runderen, schapen en varkens. De veestapel bestaat vooral uit de eerste twee; runderen en schapen.

Oostenrijk heeft de grootste biologische veestapel voor zowel schapen en geiten en varkens. Voor de eerste categorie gaat het om 33 procent van het totale aantal schapen en geiten dat biologisch gehouden wordt. Voor de varkens is dat percentage 2,8 procent. De rundveestapel in Oostenrijk staat wel in de top 3 maar gaat met een aandeel van 17 procent niet aan kop. Zweden is koploper met 20 procent van de runderen op een biologisch bedrijf.

Aandeel biologische veestapel in totale veestapel


Bron: Europese Commissie

Acht lidstaten hebben een aandeel boven de 10 procent aan bio-runderen. De grootste percentages worden gerapporteerd door Letland, Zweden en Oostenrijk. Voor de meeste EU-landen is de biologische varkenshouderij kleiner dan 1 procent van de totale sector.


Bron: Europese Commissie

In het oog springen vijf lidstaten die bovengemiddeld scoren als het om de biologische veestapel gaat. Frankrijk en Duitsland hebben de grootste veestapel bio-runderen. Het Verenigd Koninkrijk telt het grootste aandeel biologisch gehouden schapen en Denemarken heeft het hoogste percentage bio-varkens.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven