Bijna 5000 zonnepanelen voor Kingspan in Nederland

Gelderland krijgt er een grote producent van zonnestroom bij. Op de fabrieksdaken van Kingspan in Tiel en Winterswijk plaatst energiebedrijf Eneco dit jaar in totaal 4.613 zonnepanelen. Daarmee wekt de Nederlandse poot van Kingspan, een fabrikant van duurzame bouwproducten, straks 1140 MWh groene stroom per jaar op. Dat is vergelijkbaar met het verbruik van 380 huishoudens.Dankzij de zonnepanelen voorziet Kingspan in een groot deel van het eigen stroomverbruik op haar Nederlandse vestigingen in Tiel en Winterswijk. Henk Johan Bassie, Managing Director Kingspan Insulation Continental Europe: "Wij en de generaties na ons willen graag een prettige en gezonde wereld waarin we kunnen wonen en werken. Ook bij Kingspan vinden wij dat enorm belangrijk. Mede daarom hebben wij ons als doel gesteld om in 2020 als wereldwijde organisatie energieneutraal te produceren. Dat we in Nederland nu, naast onze vestigingen in andere landen, groene stroom uit zonne-energie halen is een mooie stap op weg naar verwezenlijking van dit doel."

Hugo Buis, directeur van Eneco Generation & Storage: "Kingspan laat zien dat verduurzaming voor bedrijven vraagt om een duidelijke duurzame visie en daadkracht. Eneco en Kingspan delen de visie dat duurzame energie een belangrijke pijler voor de toekomst is. De realisatie van deze zonnedaken sluit hierbij perfect aan."

Het zonnedakproject wordt gerealiseerd door Eneco en Kingspan Energy, de energietak van de wereldwijd actieve Kingspan Group. Pieter Snelder, directeur van Kingspan Energy in Nederland: "Met deze samenwerking tussen Eneco en Kingspan Energy bouwen we verder aan de verduurzaming van de Kingspan Group. En als leverancier van duurzame en kostenbesparende energie-oplossingen, waaronder zonne-energie systemen, ben ik dan ook blij met 1140 MWh aan groene stroom op onze eigen daken."

Voor meer informatie:
www.eneco.com
www.kingspaninsulation.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.