
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels
- BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Veggietravel wint Vega(n) Startup Challenge
Reizen met speciale voedingsvoorkeuren. Personal Travel Agent Debbie Leenheer zag dat er op reguliere reizen niet altijd rekening wordt gehouden met plantaardige dieetwensen en bracht hier verandering in. Haar reisbureau verrijkt het aanbod van gewone touroperators met aandacht voor vegetarische en veganistische voorkeuren. Daarbij biedt het reisbureau niet alleen voor vegetariërs en veganisten een uitkomst. Ook gemixte gezelschappen kunnen bij Veggietravel terecht. "Voor mijn bedrijf moet ik vaak op reis. Het gebeurd daarbij maar al te vaak dat het misgaat met mijn eten. Veggie Travel is een zeer welkome aanvulling op de markt, zodat ik in de toekomst goed voorbereid reis kan. Of eigenlijk, dat de vluchtmaatschappij zich goed voor kan bereiden op mijn en onze komst", aldus Christine Burgemeester, evenementdirecteur.
Vega(n) Startup Challenge. De vakjury, bestaande uit Caroline Ligtenberg (ondernemerscoach), Christine Burgemeester (Vegetafel/Vegenement), Alex Blanker (Vega-Life) en Maria Tiqwah (Colourful Green), mocht kiezen uit talrijke mooie initiatieven. Veggietravel scoorde punten op originaliteit en toekomstperspectief van de startup. Debbie Leenheer wint met deze challenge onder meer coaching sessies, advertentieruimte, visuele ontwerpen en actieve begeleiding van de vakjury.
Tijdens de Veggie Fair gaven verschillende bio-bedrijven acte de présence. Op Landgoed De Olmenhorst, tevens een biologische appelboomgaard, waren AmanPrana (biologische voedingsmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten) en Yarrah (biologische dierenvoeding) bijvoorbeeld aanwezig met elk een stand. Ook andere bedrijven met deels conventionele producten binnen hun assortiment en bedrijven in de omschakeling toonden hun producten.
Voor meer informatie: www.vegetafel.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 BUMI overgedragen aan De Hobbit
- 2023-06-01 Loopt Duitsland voorop in de eiwittransitie?
- 2023-05-22 Passen vegaburgers in een gezond voedingspatroon?
- 2023-05-11 Nieuw 'No Sugars'-duo
- 2023-05-05 "Het moment om te investeren in eiwitrijke gewassen?"
- 2023-04-14 "Naast de energietransitie en grondstoffentransitie is er ook de eiwittransitie"
- 2023-04-07 Nieuwe plantaardige kokos-opklopcrème met 30% vet
- 2023-04-03 Belasting op haver- en rijstmelk, niet op koemelk en chocolademelk
- 2023-03-31 "Voor onze kokosroom wordt geoogst door mensen, niet door apen"
- 2023-03-21 Nieuw: QueenBite Burger
- 2023-03-09 Denemarken investeert 45 miljoen euro in plantaardig biologisch voedsel
- 2023-03-02 Onderzoek naar risico's van microbiële contaminanten in nieuwe plantaardige ingrediënten
- 2023-03-01 Plantaardig eiwit van Nederlandse eiwitboeren gewild, maar onbekend
- 2023-02-27 "Bijna twee derde van de vegetarische burgers is niet erg gezond"
- 2023-02-20 Masterplan voor eiwittransitie als economische motor in Nederland
- 2023-02-10 Natuurgedreven: nieuwe mini-documentaireserie over Nederlandse eiwitboeren
- 2023-02-09 Nieuwe range seitan voor in de koeling
- 2023-02-08 Wat als heel Nederland vegan wordt?
- 2023-02-02 Klassieke maaltijden met een plantaardige twist
- 2023-01-26 66 partners Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel