Op de Veggie Fair in Lisserbroek heeft reisbureau Veggietravel de hoofdprijs binnengesleept van de Vega(n) Startup Challenge 2016. De wedstrijd is in het leven geroepen om beginnende ondernemers met een vegetarisch of veganistisch initiatief te ondersteunen. "Een zeer terechte winnaar met een heel vernieuwend idee op de markt", aldus juryvoorzitter Caroline Ligtenberg.
Reizen met speciale voedingsvoorkeuren. Personal Travel Agent Debbie Leenheer zag dat er op reguliere reizen niet altijd rekening wordt gehouden met plantaardige dieetwensen en bracht hier verandering in. Haar reisbureau verrijkt het aanbod van gewone touroperators met aandacht voor vegetarische en veganistische voorkeuren. Daarbij biedt het reisbureau niet alleen voor vegetariërs en veganisten een uitkomst. Ook gemixte gezelschappen kunnen bij Veggietravel terecht. "Voor mijn bedrijf moet ik vaak op reis. Het gebeurd daarbij maar al te vaak dat het misgaat met mijn eten. Veggie Travel is een zeer welkome aanvulling op de markt, zodat ik in de toekomst goed voorbereid reis kan. Of eigenlijk, dat de vluchtmaatschappij zich goed voor kan bereiden op mijn en onze komst", aldus Christine Burgemeester, evenementdirecteur.
Vega(n) Startup Challenge. De vakjury, bestaande uit Caroline Ligtenberg (ondernemerscoach), Christine Burgemeester (Vegetafel/Vegenement), Alex Blanker (Vega-Life) en Maria Tiqwah (Colourful Green), mocht kiezen uit talrijke mooie initiatieven. Veggietravel scoorde punten op originaliteit en toekomstperspectief van de startup. Debbie Leenheer wint met deze challenge onder meer coaching sessies, advertentieruimte, visuele ontwerpen en actieve begeleiding van de vakjury.
Tijdens de Veggie Fair gaven verschillende bio-bedrijven acte de présence. Op Landgoed De Olmenhorst, tevens een biologische appelboomgaard, waren AmanPrana (biologische voedingsmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten) en Yarrah (biologische dierenvoeding) bijvoorbeeld aanwezig met elk een stand. Ook andere bedrijven met deels conventionele producten binnen hun assortiment en bedrijven in de omschakeling toonden hun producten.
Voor meer informatie: www.vegetafel.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 "Wereld kan worden gevoed met uitsluitend plantaardige voeding"
- 2022-07-01 Europese subsidie voor opschalen van de productie en toepassing van zeewier
- 2022-06-15 Florentin Hummus komt als beste uit de test
- 2022-06-02 Roquette breidt uit met biologische getexturiseerde erwten- en favaproteïnen
- 2022-06-01 Abbot Kinney's lanceert een vegan barista drink op Wereldmelkdag
- 2022-05-18 Upside introduceert de Cevapcici en breidt uit naar België
- 2022-05-06 Vegan Bio Gyros: geen Griekse mythe
- 2022-05-02 Nu ook vegan krupuk van Yakso
- 2022-04-28 Ekomenu start samenwerking met LikeMeat
- 2022-04-21 Nieuw: BUMI's seitan kebab
- 2022-04-19 Hoe Johnny Dutch consumenten wil verleiden met vegan wereldgerechten
- 2022-04-13 Nieuw van Allos: Veggie Paté vol en smeuïg & gekruid
- 2022-04-08 Prijsverschil tussen vlees en vleesvervangers wordt steeds kleiner
- 2022-03-30 Van reststroom tot veggieburger – zo doet Abinda het
- 2022-03-23 Reportage over 'ambassadeur' La vie est belle
- 2022-03-09 Lactosevrije bio-fruityoghurts nu in portieverpakking
- 2022-03-09 Ook een week zonder vlees voor de hond?
- 2022-03-07 Vijfde editie Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start
- 2022-03-03 Nieuwe veggie wraps en pizzabodems met 35% groente
- 2022-03-01 België lijkt een plantaardig voedingsmenu definitief te omarmen