De Vegetarische Slager start met gratis thuisbezorging in Duitsland

Der Vegetarische Metzger, de vegetarische conceptstore van De Vegetarische Slager in Berlijn, bezorgt voortaan diepgevroren producten in heel Duitsland. Thuisbezorgd door Deutsche Post, zonder bezorgkosten bij bestellingen vanaf 75 euro. In de ambitie van Jaap Korteweg om de grootste slager ter wereld te worden is een nieuwe mijlpaal bereikt met deze Duitse doorbraak. Binnenkort zal ook heel Oostenrijk per post beleverd worden.Volgens onderzoek telt Duitsland ruim 7 miljoen vegetariërs waarvan een steeds groter deel uitsluitend plantaardige producten eet. Alleen al in Berlijn zijn naar schatting 80 duizend inwoners veganistisch. Duitsland heeft lang een voorhoedepositie gehad in gezonde voeding en is de bakermat van de reformbeweging. Het aanbod van goede vleesvervangers is echter relatief laat op gang gekomen in Duitsland.

Om die reden zijn de verwachtingen hooggespannen. Jaap Korteweg: "Het is natuurlijk fantastisch om na het succes in Nederland ook door te kunnen breken in ons buurland, een markt met meer dan 80 miljoen consumenten waarin de vleesconsumptie sterk afneemt de laatste jaren. Dat we in een klap op elk adres in Duitsland diepgevroren kunnen leveren is een geweldige kans!"

Voor verzending is gekozen voor geïsoleerde postpakketten met droogijs, dat de diepvriesbestellingen gedurende 24 uur op de gewenste temperatuur houdt. Daarmee kunnen de pakketten via de reguliere post, die in Duitsland zeer punctueel is, afgeleverd worden zonder al te hoge kosten. Bij bestellingen vanaf 75 euro wordt gratis thuisbezorgd, bij kleinere bestellingen wordt 4,75 euro in rekening gebracht als bijdrage in de verzendkosten. Via een nieuw verzendconcept zijn geen grote dozen van schuimplastic meer nodig voor de verzending, maar kan volstaan worden met een compacte isolatielaag.

De Vegetarische Slager maakt een stormachtige groei door. Van een winkel in Den Haag naar meer dan 3.000 verkooppunten in 13 landen. Jaap Korteweg is een 9e generatie boer met een biologisch teeltbedrijf. In 2015 ontving hij van minister Henk Kamp de onderscheiding Ondernemer van het Jaar, recent werd hij door een ondernemersjury van EY gekozen tot Emerging Entrepreneur of the Year 2016. De bouw van een Vegetarische Slager fabriek in Breda is in volle gang, marktintroductie in de UK is in voorbereiding.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven