Cyprus stimuleert biologische voeding onder basisschoolleerlingen

Cyprus is het EU-land met de laagste omzet uit biologische AGF. Toch is het aantal biologische boeren de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. In Cyprus en ook enkele andere EU-landen (Portugal, Bulgarije) bedragen de uitgaven voor biologische voeding desondanks minder dan 5 euro per capita. Dat staat in schril contrast met EU-landen Denemarken, Zweden, Luxemburg en Oostenrijk, waar de uitgaven aanzienlijk hoger zijn met meer dan 100 euro per capita.

Tussen 2002 en 2014 steeg het aantal biologische boeren van 45 tot 743. Deze groei kwam vooral voort uit de teelt van biologische olijven, die 28,4 procent uitmaakt van de totale biologische productie. Momenteel wordt 3 procent van de landbouwgrond gebruikt voor biologische teelt.

Cyprus is opgenomen in het EU-actieplan om 50 procent van de voeding binnen scholen, legerbases en ziekenhuizen biologisch aan te bieden. Dat aantal is nog niet bereikt. Er worden momenteel tests uitgevoerd door het Cyprus Internationaal Instituut voor Milieu en Volksgezondheid om de consumptie van biologische producten onder basisschoolleerlingen te stimuleren.

Bron: Cyprus Mail

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven