Ikea introduceert biologische koffie met UTZ-certificaat

Ikea heeft een nieuwe koffie geïntroduceerd dat zowel UTZ-gecertificeerd als biologisch is. De thee wordt verkocht in kleinverpakking en is tevens verkrijgbaar in de restaurants en bistro's van Ikea. De koffie was al sinds 2008 UTZ-gecertificeerd, nu pas is deze biologisch. Ikea wil met deze koffie kleinschalige koffieproducenten in regio's binnen Midden- en Zuid-Amerika ondersteunen. Er wordt binnen deze serie gebruikgemaakt van 100% Arabica bonen.Ikea

"Biologische teeltmethoden verbieden het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Deze methoden dragen bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en biedt tevens ondersteuning op biodiversiteit binnen het bedrijf. Zo wordt de milieu-impact tot een minimum beperkt", meldt een woordvoerder van Ikea.

UTZ

UTZ directeur Han de Groot voegt daaraan toe: "Dat Ikea zich inzet voor UTZ-gecertificeerde en biologische koffie is een inspirerend voorbeeld van hoe verschillende certificeringsregelingen elkaar kunnen aanvullen en ondersteunen. We zijn er trots op om samen te werken met bedrijven als Ikea; het is dankzij hen dat we in staat zijn om een ​​verschil te maken voor een groeiend aantal koffieproducenten. Zo wordt duurzame landbouw uiteindelijk de norm."

Bron: Foodbev.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven