Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Initiatief Greenpeace

Platform Farmers2Farmers.org ondersteunt Europese bio-landbouw

Met de website Farmers2Farmers.org wil Greenpeace een platform creëren om de ecologische landbouw in Europa te ondersteunen. Boeren uit verschillende Europese landen kunnen er hun kennis en ervaring delen.

De ecologische landbouw schiet wortel in Europa. Maar in heel wat (vooral Oost-Europese) landen zijn er weinig structuren of middelen om kennis en ervaring onder boeren uit te wisselen opdat ze de stap zouden kunnen zetten. Daarom lanceert Greenpeace Farmers2Farmers.org, een platform dat verschillende Europese landen met elkaar verbindt.

"Zo willen we de relatie bevorderen tussen ecoboeren enerzijds, en boeren die willen overstappen maar nog met heel wat vragen zitten anderzijds", verklaart Muriel de Pauw, verantwoordelijk voor de landbouwcampagne bij Greenpeace België. "We kunnen daarbij een rol als facilitator spelen, dankzij ons internationale netwerk. Maar dit instrument is in de eerste plaats van en vóór landbouwers: het is hun kennis en hun praktijkervaring die worden gedeeld."

Alternatieven

Dankzij de website kan je informatie over verschillende ecologische landbouwtechnieken uitwisselen, aan de hand van concrete casestudies. Bijvoorbeeld hoe je groenten kunt telen zonder schadelijke neonicotinoïden (een groep van gewasbeschermingsmiddelen) te gebruiken. Hoe word je zelfvoorzienend op het vlak van veevoeder? Farmers2Farmers biedt technische en financiële informatie over alternatieven die al met succes op het veld worden toegepast. Het is de bedoeling om regelmatig nieuwe voorbeelden toe te voegen.

FarmErasmus

Boeren hebben ook de mogelijkheid zich kandidaat te stellen (nog tot 3 november 2016) voor FarmErasmus, een uitwisselingsprogramma waarmee ze gastboerderijen in het buitenland kunnen bezoeken en actief kennis kunnen uitwisselen. De deelnemers kunnen bijvoorbeeld langsgaan op de boerderij van Albena Simeonova, pionier inzake biolandbouw in Bulgarije, of op de boerderij van Sébastien, die in Frankrijk verschillende graanvariëteiten kweekt. Zo zijn er in 2016-2017 zes bezoeken gepland aan Franse, Belgische, Griekse en Bulgaarse boerderijen.

Voor meer informatie:
be-nl.farmers2farmers.org

Bron: BioForum Vlaanderen / Greenpeace
Publicatiedatum: