Bio-crowdfundingactie voor Tunesische dadels gestart

Kebili BV zoekt nieuwe investeerders uit met name de biologische sector. Ze hanteren daarbij het concept 'share trade', een nieuwe bedrijfsvorm waarbij de directe verbinding tussen de producent cq exporteur wordt gezocht met personen en bedrijven met een warm hart voor biologische producten. In het geval van Kebili zijn dat dadels van South Organic uit Tunesië.

Het initiatief voor dit model is genomen door Reinier Cornelisse. "Tot nu hebben we alle beginstadia doorlopen die starters op de biologische markt doormaken: een certificering bij Skal als importeur-groothandel; een licentie bij FLO-cert voor Fairtrade, een lidmaatschap aan VBP/BioNederland en alle bureaucratie rond statuten, KvK en dergelijke. We zijn deze zomer langzaam gestart met de verkoop, hebben dadels op voorraad in de koeling en bereiden nu een nieuw seizoen voor."

"We willen geen gewoon handelsbedrijf zijn of worden", vervolgt Reinier. "Naast de import en handelsactiviteiten willen we zoveel mogelijk bezig zijn met begeleiding en steun aan het project van South Organic, waarbij inmiddels 170 boerenfamilies betrokken zijn bij de teelt en tevens een groot aantal mensen betrokken bij de verwerking van de dadels. Het zou fantastisch zijn als BioNederland het project South Organic in Tunesië als het ware adopteert."

Bio-crowdfunding

Kebili is gestart met een Bio-crowdfundingsactie en nodigt de hele bio-sector uit
om bij te dragen Dit kan op diverse manieren: als aandeelhouder, als leningverstrekker, of beiden. Ook kan men kiezen om klant te worden of bijvoorbeeld het gehele (of gedeeltelijk) logistieke traject voor rekening te nemen.

Voor meer informatie:
www.kebili.organic
www.south-organic.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven