Koud gemalen cacao voor beter behoud voedingswaarden

Nieuw: Lovechock tablet met 93% cacao

Voor de liefhebbers van pure chocolade komt Lovechock nu met een donkere chocolade op basis van 93% cacao. De Lovechock 93% is een intens donkere chocolade met subtiele aroma's van bloemen en fruit, gecombineerd met een zachte textuur. De 93% tablet is 100% biologisch, raw, veganistisch, gluten- en sojavrij. Lovechock chocolade wordt gezoet met kokosbloesemnectar. Dit ingrediënt heeft een lage glycemische index. Dit houdt in dat de bloedsuikerspiegel niet zo verhoogd wordt als bij reguliere suiker het geval is. De 93% tablet van Lovechock zit vol rauwe cacao en wordt gemaakt volgens een speciaal recept. Deze pure chocola tablet is romig van structuur.


The raw story

Rauwe cacao bevat van nature veel flavonoïden (de grootste groep van antioxidanten) en 'liefdesstofjes'. Normaal gesproken wordt cacao bij hoge temperaturen gebrand en gemalen. Helaas gaat tijdens dit proces veel van de kracht van de cacao verloren. Lovechock doet het daarom anders: de cacaobonen worden niet gebrand, maar koud gemalen. Zo blijft tijdens de gehele productie de temperatuur van de chocolade laag.Cacao uit Ecuador
Lovechock verwerkt enkel cacaobonen uit Ecuador. Kenmerkend aan deze cacao is het fruitige smaakprofiel. Om de economie in Ecuador te stimuleren vindt de verwerking van de cacaobonen tot cacaopasta daarnaast plaats in het land van herkomst. Tevens werkt Lovechock volgens het 'direct trade' principe, dat inhoudt dat de cacaobonen rechtstreeks worden ingekocht bij coöperaties in Ecuador, om te kunnen garanderen dat de boeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun cacaobonen.

Voor meer informatie:
Lovechock
Asterweg 20 E1
1031HN Amsterdam
020–7609100
06–29484418
www.lovechock.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven