4000ste biobedrijf ontvangt waardebon Bio-KI stieren

Melkveehouder Johan Marinus uit het Friese Twijzel werd het 4000ste biologisch bedrijf in Nederland. Daarom togen Wytze Nauta en Sybrand Bouma van Stichting Bio-KI naar Twijzel en boden hem een waardebon aan waarmee hij 25 doses sperma van de biologische Bio-KI stieren mag gaan uitzoeken. Nu, daar hoefde Marinus niet lang over na te denken want hij weet wat hij wil. "Doe mij maar rietjes van de MRIJ stier Bio Boris en de Red Holstein stier Bio Buitenverwachting Eva's Appel. Robuustheid en melk, dat heb ik nodig voor de biologische toekomst van ons bedrijf", aldus Marinus.Marinus melkt zo'n 95 koeien en kreeg er drie jaar geleden land van Staatsbosbeheer bij. Op 74 hectare melkt hij ruim zes ton melk, dat is best extensief. Daarom moeten de koeien van veel ruwvoer melk geven. Met de huidige Holsteins gaat dat minder goed lukken, daarom is hij drie jaar terug al begonnen met het inzetten van MRIJ stieren, waar nu de eerste vaarzen van aan de melk zijn. En dat ziet er goed uit, meer rondere dieren met goede uiers.

Met biologische fokkerij heeft Stichting Bio-KI voor alle biologische melkveehouders wat in huis, Holstein stieren, maar ook verschillende stieren van Hollandse rassen en andere robuuste buitenlandse rassen. De stieren komen uit koefamilies die onder biologische omstandigheden tot hoge levensproducties komen. Deze aanleg geven zij door aan hun nakomelingen. Veel nieuwe biologische bedrijven beseffen vaak na de omschakeling dat ook de koeien aangepast moeten worden, dat er een andere fokkerijkoers nodig is. Immers, de koeien moeten veel meer van gras en minder van krachtvoer melk geven. Marinus was daar al wat eerder mee begonnen.Nieuwkomers gezocht
Bio-KI wil graag in contact komen met nieuwe biologische melkveehouders. Sinds 2012 worden namen en adressen van nieuwe biologische bedrijven niet meer beschikbaar gesteld vanwege privacy. Bio-KI wil ook aan hen graag zijn biologische stieren aanbieden. Dat kan door een e-mailbericht te sturen naar bio-ki@ziggo.nl.
 

Voor meer informatie:
bio-ki@ziggo.nl
www.biologischefokkerij.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.