Louis Ruissen, fruitteler:

"Behandel fruitbomen niet als productiefactor"

Louis Ruissen is biolgisch en Demeter fruitteler in de Betuwe. Zijn belangrijkste product is appel, die hij sinds 1998 teelt. Hij licht toe wat er volgens hem mis is met de conventionele teelt. "Om biologisch en Demeter fruitteler te worden, moet je naast een goed gevoel voor de natuurlijke verbinding met het land en de fruitbomen hebben. Je moet willen begrijpen wat de bomen nodig hebben, ze niet maar als productiefactor behandelen. Toen ik eenmaal begreep wat de schade van sommige spuitmiddelen is voor de mens, de bodem, het drinkwater en de visstand, wist ik dat biologische teelt de enige weg vooruit is."

 

Voor meer informatie:
info@eosta.com
www.eosta.com

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven