AmanPrana introduceert drie nieuwe producten

"Tepelverzorgingsproducten moeten kindvriendelijker"

Tholen – AmanPrana heeft inmiddels een ruim assortiment van voedingsmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten op de markt gebracht. Op de VeggieFair van 22 en 23 oktober maakt het bedrijf haar publiek deelgenoot van haar filosofie met de introductie van een drietal type producten: tepelverzorging, Botanico-kruiden & Fleur de Sel en een Vitamine D2-consommé.

Mamilla tepelverzorging

AmanPrana komt met twee varianten voor tepelverzorging: een olie en een balsem onder de naam Mamilla. De olie kan door middel van een roller op de tepel en het tepelhof worden aangebracht, de balsem met de vingers. De producten zijn in de markt gezet om de periode van borstvoeding voor zowel moeder als kind prettig te laten verlopen. Veel moeders krijgen op den duur last van tepelkloven, pijnlijke scheurtjes of ruwe plekken op of rondom de tepel. Zowel de olie als de balsem hebben een preventieve werking en helpen dit ongemak te voorkomen.

"De markt voor tepelverzorgingsproducten is niet bijzonder groot. Vreemd genoeg zijn er maar weinig producten op de markt die echt geschikt zijn voor consumptie", vertelt salesmanager Tim Spek van AmanPrana. "Je brengt je pasgeboren kindje dan in contact met een product dat eigenlijk niet eetbaar is. Ons product is volledig biologisch en plantaardig, waardoor baby's niet aan zulke risico's worden blootgesteld."Botanico kruiden & Fleur de Sel

Ook brengt AmanPrana een zevental kruidenmelanges op de markt en een bijzondere zoutsoort: Fleur de Sel. De kruidenmixen – Adapto, Ummuno, Flamuno, ORAC, ORAC spicy, Curcumax, 4-Algae – zijn ontwikkeld door AmanPrana medeoprichtster Chantal Voets.
 
"De Khoisan Fleur de Sel komt op een unieke manier tot stand", legt Tim uit. "Het zout wordt namelijk op een natuurlijke manier gezuiverd. Het wordt verkregen uit het koude Atlantische water aan de Zuid-Afrikaanse kust, dat via een barrière van zand, kalk en schelpen ondergronds wordt gefilterd. Een goede 2000 meter binnenlands verderop wordt het omhoog gepompt in vijf verschillende zoutbekkens. In elk van deze bekkens neemt het zoutgehalte toe vanwege verdamping. Van het laatste bekken scheppen wij handmatig het bovenste laagje af. Dat is ons Fleur de Sel. AmanPrana gebruikt uitsluitend de bovenste 5 procent. Van de overige laag kan men zeezout maken". Het zout is verkrijgbaar als cadeauverpakking in een porseleinen potje met kurken dop. De navulverpakking is van glas, daar het bedrijf fel is tegen het gebruik van plastic verpakkingen. De kruidenmixen zitten in eenzelfde glazen verpakking.


Vitamine D2-consommé

Veel voedingssupplementen met vitamine D worden in capsulevorm of vloeibare vorm aangeboden. "Eigenlijk is dat nogal omslachtig. Fabrikanten extraheren een voedingstof uit het hele product of gebruiken de chemische stof om het in een ander product te stoppen. Wij gebruiken liever het hele product in plaats van extractie. Zo hebben we een voedingssupplement op basis van de Agaricus paddenstoel, een zwam die van nature veel vitamine D2 bevat. Door het droogproces onder de volle zon absorbeert het product nog tijdens het droogproces nieuwe vitamine D2. De gedroogde paddenstoel wordt vervolgens vermalen met andere superfoods die de opname helpen verbeteren. Het resultaat is een poeder die zowel in warm als koud water opgelost kan worden". Het poeder komt in twee varianten: een pure variant en een waarbij ruim 12 procent saffraan aan is toegevoegd. "Saffraan wordt vanwege de okergele kleur veel gebruikt in Aziatische gerechten. Maar weinigen weten dat er ook een werking van antidepressiva in schuilgaat."Verkrijgbaarheid

Nieuwsgierigen kunnen bovengenoemde producten bewonderen op de VeggieFair van 22 en 23 oktober op Landgoed Olmenhorst in Lisserbroek. Daar zal AmanPrana ook seitanbroodjes verkopen, gemaakt door de meesters van Bertyn, en wraps gevuld met seitan en pompoen. De producten zijn verkrijgbaar via vestigingen van Natuurwinkel en Ekoplaza, groothandels TerraSana, Holland Pharma en Natudis of via de particuliere webshop.


Voor meer informatie:
Tim Spek 
Amanprana
Brechtsebaan 42 unit 70
2900 Schoten (België)
M: 06-24712166
tim.spek@noble-house.tk
www.noble-house.tk

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven