Grüne Woche 2017: 20 t/m 29 januari

'Bio: meer ruimte voor levensgenieten'

Bio is booming: ook op de Internationale Grüne Woche 2017 in Berlijn (20 tot en met 29 januari). Een groot deel van de exposanten uit de levensmiddelensector biedt de bezoekers biologisch geteelde producten aan. Er is nauwelijks een deelstaat, nauwelijks een internationale deelnemer, die deze populaire producten niet in het beursaanbod van het komende jaar heeft opgenomen. Dit aanbod is geconcentreerd te vinden in de 'BioHalle' op het beursterrein van Berlijn onder het motto 'Bio – meer plaats voor leven'.

BioHalle toont veel facetten van bioproductie

Steeds meer mensen kiezen voor biologische levensmiddelen. Maar wat doen biologische telers, imkers, bakkers of slagers anders? Hoe produceert men graan, melk, vlees, eieren, groenten en fruit – vrij van gentechniek, zonder kunstmatige bemestingsmiddelen en gewasbeschermingsmiddelen zoals glyfosaat? Hoe maakt men hiervan gezonde biologische levensmiddelen? En wat heeft dat met bijen of regenwormen te maken? "Beleef vandaag al in de BioHalle hoe landbouw er in de toekomst uitziet, wat biolevensmiddelen zo ongeëvenaard maakt, hoe veelzijdig en innovatief de biologische landbouwsector is en hoe goed bio smaakt", nodigt Peter Röhrig van de 'Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft', de overkoepelende organisatie van de biotelers, -producenten en - handelaren, de bezoekers in de BioHalle uit.

De Duitse biosector toont hier hoe uit de combinatie van traditionele, biologische methodes en de modernste techniek lekkere biologische specialiteiten ontstaan. "Ervaar tijdens de Grüne Woche direct van de professionals welk verschil bio op de akker, in de stal en op het bord maakt", aldus Peter Röhrig.

Onder meer de bioverenigingen Bioland, Demeter en Naturland tonen in de BioHalle veel facetten van de bioproductie. Dat begint bij de Demeter-imker, die door middel van diervriendelijk bijen houden niet alleen de basis voor de eigen producten zoals honing en kaarsenwas schept, maar ook tegelijkertijd nog de bestuiving van groenten- en fruitplanten verzorgt. Bioland toont bijvoorbeeld hoe biokippen modern en diervriendelijk gehouden worden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven