22 oktober

Appelplukfeest in Friese boomgaarden

Stichting Fryske Frucht organiseert op 22 oktober weer haar jaarlijkse Plukfeest bij het kenniscentrum voor oude (appel)rassen 'It Griene Nêst' in Sumar. Doel van deze dag is om 2000 tot 3000 kilogram biologische appelen te plukken om daar vervolgens weer appelsap van te laten maken ter promotie van Friese appelrassen. Deze 'Appelsap 2016' zal worden gepresenteerd tijdens het Oogstfeest op 6 november. Door onder andere het laten maken van Appelsap wil Fryske Frucht dit Friese erfgoed - oude Friese appelrassen - behouden én uitbreiden.Informatief

Jan Piet de Boer van Landschapsbeheer Friesland vertelt over de werkzaamheden van de Hoogstambrigade. Oude bomen en boomgaarden kunnen vaak na een flinke snoeibeurt weer jaren mee en worden op deze manier voor het landschap bewaard. De koffie, thee en lunch worden verzorgd door Restaurant Het Ambacht uit Heerenveen. Het Ambacht is één van de horecaleden van Stichting Fryske Frucht. Het Fryske Frucht Plukfeest begint om 09:30 uur.

Aanmelden kan via info@fryskefrucht.frl. (Er zijn nog enkele plekken beschikbaar). Deelname aan het Plukfeest is gratis.

Voor meer informatie: www.fryskefrrucht.frl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven