Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NPO-programma BinnensteBuiten

Een kijkje in Leidse snoeptuin Het Zoete Land

Op Leidse stadstuinderij Het Zoete Land wordt 2000 m2 aan groenten verbouwd en 1000 m2 aan kleinfruit. Daarnaast zijn er eenjarige bloemen voor de pluk opgenomen in de vruchtwisseling en is er een kruidentuin. Er wordt gewerkt volgens het CSA principe: 100 oogstdeelnemers verbinden zich voor een jaar aan de tuin en oogsten wekelijks zelf hun groente, kruiden, bloemen en/of bessen. Ongeveer 20 vrijwilligers werken een dagdeel per week onder leiding van de tuinder. Daarnaast leiden ze stagiaires op en biedt de tuin een dagactiviteit voor Syrische vluchtelingen.



Op dinsdag 11 oktober deed het Zoete Land in de uitzending van NPO-programma BinnensteBuiten haar verhaal. Klik hier voor een link naar de uitzending.

De toekomst van Het Zoete Land op deze locatie is nog onzeker. Er wordt gewerkt aan een wijze waarbij de natuur vooruitgang boekt: naast het bodemleven is ook de biodiversiteit boven de grond in twee jaar tijd enorm toegenomen. De nieuwe bijenvolken maken de tuin compleet. Het draagvlak onder stadsbewoners groeit en de initiatiefnemers hopen dat Het Zoete Land een vaste plek kan krijgen op deze locatie en zich verder kan ontwikkelen.



Voor meer informatie: www.hetzoeteland.nl
Publicatiedatum: