29 oktober: Nacht van de Nacht

Nachtelijk dineren onder genot van de sterrenhemel

Op 29 oktober is het Nacht van de Nacht. Hét moment waarop we stilstaan bij duisternis en het effect dat lichtvervuiling heeft op de beleving van onze omgeving wanneer het donker wordt.

Landgoed Kraaybeekerhof biedt voldoende mogelijkheden om weer te ervaren wat duisternis betekent. Liesbeth Bisterbosch, bekend van onder andere de Sterren en Planeten Kalender en Stichting Een Klaar Zicht zal samen met een bioloog helpen te ervaren wat er gebeurt met de hemel en met de natuur om ons heen naarmate de avond valt en de nacht nadert. Bij het programma is een 3-gangen diner inbegrepen, klaargemaakt door Restaurant Kraaybeekerhof.

Onder het genot van een welkomstdrankje en de eerste gang van het diner, worden de vertellers van deze avond voorgesteld, waarna we men na 18.00 uur naar buiten gaat om de zonsondergang en opkomst van planeten te ervaren. Omstreeks 19.30 uur schuift men gezamenlijk aan om ervaringen te delen en om de honger te stillen. Rond 20.30 uur gaat het programma buiten weer verder om de veranderingen in de hemel te ervaren en te genieten van verhalen over de natuur. Omstreeks 21.45 uur zal men de warmte opzoeken om te genieten van de laatste gang van het diner en wederom ervaringen te delen. De avond wordt afgesloten met koffie of thee.

Deze avond is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Warme kleding bij koud en guur weer is dus wel gewenst. Wanneer de voorspellingen erg slecht zijn, laten de organisatie persoonlijk weten of deze avond doorgaat of niet.

Kosten: 24,95 euro per persoon
Datum: 29 oktober 2016
Tijd: 17.30 tot circa 22.30 uur
Locatie: Landgoed Kraaybeekerhof, Diederichslaan 25 in Driebergen


Voor meer informatie:
Landgoed Kraaybeekerhof
0343-533885
gastronomie@kraaybeekerhof.nl
www.kraaybeekerhof.nl
www.nachtvandenacht.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven