Op 29 oktober is het Nacht van de Nacht. Hét moment waarop we stilstaan bij duisternis en het effect dat lichtvervuiling heeft op de beleving van onze omgeving wanneer het donker wordt.
Landgoed Kraaybeekerhof biedt voldoende mogelijkheden om weer te ervaren wat duisternis betekent. Liesbeth Bisterbosch, bekend van onder andere de Sterren en Planeten Kalender en Stichting Een Klaar Zicht zal samen met een bioloog helpen te ervaren wat er gebeurt met de hemel en met de natuur om ons heen naarmate de avond valt en de nacht nadert. Bij het programma is een 3-gangen diner inbegrepen, klaargemaakt door Restaurant Kraaybeekerhof.
Onder het genot van een welkomstdrankje en de eerste gang van het diner, worden de vertellers van deze avond voorgesteld, waarna we men na 18.00 uur naar buiten gaat om de zonsondergang en opkomst van planeten te ervaren. Omstreeks 19.30 uur schuift men gezamenlijk aan om ervaringen te delen en om de honger te stillen. Rond 20.30 uur gaat het programma buiten weer verder om de veranderingen in de hemel te ervaren en te genieten van verhalen over de natuur. Omstreeks 21.45 uur zal men de warmte opzoeken om te genieten van de laatste gang van het diner en wederom ervaringen te delen. De avond wordt afgesloten met koffie of thee.
Deze avond is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Warme kleding bij koud en guur weer is dus wel gewenst. Wanneer de voorspellingen erg slecht zijn, laten de organisatie persoonlijk weten of deze avond doorgaat of niet.
Kosten: 24,95 euro per persoon
Datum: 29 oktober 2016
Tijd: 17.30 tot circa 22.30 uur
Locatie: Landgoed Kraaybeekerhof, Diederichslaan 25 in Driebergen
Voor meer informatie:
Landgoed Kraaybeekerhof
0343-533885
gastronomie@kraaybeekerhof.nl
www.kraaybeekerhof.nl
www.nachtvandenacht.nl
Abonneren
Vacatures
29 oktober: Nacht van de Nacht
Nachtelijk dineren onder genot van de sterrenhemel
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'