1 december:

Studiedag 'Naar een klimaatbestendige bodem'

Het akkerbouwjaar 2016 kenmerkt zich door extreme regenval en lange perioden van droogte. Dat heeft zijn weerslag op de bodem en uiteindelijk ook op de gewassen. Hoe je de grond klimaatbestendig maakt is het onderwerp van een studiedag die op donderdag 1 december in Lelystad plaats vindt.Structuur- en opbrengstverschillen tussen percelen zijn dit teeltjaar duidelijk te zien. Wie aandacht gaf aan de juiste rustgewassen, een extensieve manier van bodembewerking en bodemverdichting beperkte zag dat dit jaar beloond.

Tijdens de studiedag 'Naar een klimaatbestendige bodem' op donderdag 1 december 2016 in Lelystad zullen sprekers uit binnen- en buitenland hun ervaringen delen met het minder zwaar bewerken van de grond en het telen van groenbemesters delen. Zo vertelt de Engelse onderzoeker Tim Chamen over de gevaren van bodemverdichting en het gebruik van rijpaden en deelt zijn Franse collega Victor Leforestier zijn ervaringen met conserverende bodembewerking.

Daarnaast is er tijdens deze studiedag ruim aandacht voor het onderwerken van de gewasresten van groenbemesters en de machines die daarbij nodig zijn. Ook komen de mogelijkheden die strip-till biedt voor de suikerbietenteelt aan bod. Verder is in het programma een bezoek aan een demoveld groenbemestermengsels opgenomen. De studiedag 'Naar een klimaatbestendige bodem' wordt georganiseerd door het vakblad LandbouwMechanisatie en landbouwkundig adviesbureau Naturim.

Let op: Een groot deel van de sprekers zal zijn voordracht in het Engels houden. Kennis van de Engelse taal is gewenst.

Waar? Meeuwenhoeve, Meeuwenweg 1, Lelystad
Wanneer? Donderdag 1 december 2016
Hoe laat? Van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie en aanmelding:
www.mechaman.nl/landbouwmechanisatie/studiedag

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.