Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Loop.a life: kleding van 100% gerecycled kledingafval

Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, lanceerde Loop.a life, een nieuw Nederlands lifestylemerk, truien en vesten uit 100% gerecycled lokaal kledingafval. Loop.a life werkt volgens de door haarzelf ontwikkelde standaard: truly circular. Dat betekent zero waste, zo veel mogelijk gebruikmakend van gerecyclede materialen uit lokaal kledingafval en zonder gebruik van chemicaliën.

De eerste collectie van Loop.a life bestaat uit fundamentals voor mannen en vrouwen, zoals truien en vesten. Kenmerkend zijn de vergrijsde kleuren die ontstaan door het productieproces.



Aanleiding

De gemiddelde levensduur van een sweater is steeds korter. 30 procent van de geproduceerde kleding bereikt überhaupt nooit een kledingkast. Hiervan zien we ook in Nederland de directe gevolgen: onze kledingafvalberg weegt 235 kiloton. Bijna 70 procent hiervan gaat direct de verbrandingsoven in. Oprichtster van Loop.a life, Ellen Mensink, vroeg zich een paar jaar geleden af hoe ze de kledingafvalberg zou kunnen laten slinken en de kledingindustrie duurzamer zou kunnen maken. Na uitvoerig testen lukte het vorig jaar om een kleinschalige collectie truien te produceren. Nu maakt ze met de lancering van Loop.a life de eerste volwaardige collectie fundamentals. De kleding gaat nog jaren mee: geen fast-fashion, maar slow-fashion dus. Zo werken de dragers van de Loop.a life fundamentals mee aan het verkleinen van de afvalberg.



Lokaal, kleinschalig, geen chemicaliën of water, zero waste

De designers van de fundamentals komen uit Nederland, net als de grondstoffen. Loop.a life laat haar producten waar mogelijk in Nederland maken en anders elders in Europa. De garens maakt Loop.a life van afgedankte truien uit de Nederlandse kledingafvalberg. Het afval wordt nauwkeurig op kleur en materiaal gesorteerd om vervolgens te worden vervezeld en geblend. Door deze zorgvuldige selectie aan het begin van het proces is het niet nodig om opnieuw te verven en zijn er geen water of chemicaliën nodig voor de productie.

Voor meer informatie: www.brightloops.nl en www.loopalife.nl
Publicatiedatum: