De aanpak van de Van Geffens
Op de 55 hectare zavelgrond van Jan en Sam telen ze biologisch. Hun visie: "gezonde grond, gezonde producten". Ze streven hiermee naar duurzame, evenwichtige landbouw. Hun duurzame manier van werken wordt erkend door een aantal kwaliteitskeurmerken, waaronder het Demeter-keurmerk voor biodynamische landbouw.Schorseneren
Schorseneer heeft een artisjok-, asperge- en oesterachtige smaak. Bij het schillen van de langwerpige, donkere wortels komt namelijk een kleverig melksap vrij. Dit feit heeft de groente de bijnaam 'keukenmeidenverdriet' of 'huisvrouwenleed' opgeleverd. Deze groentesoort is divers in toepassing, zo kan de schorseneer worden bereid door te koken, stomen, smoren of grillen.Pastinaken
Dit knolgewas is ook wel bekend als ''witte wortel'' en smaakt zoet en anijsachtig. Pastinaak kan je op dezelfde manier bereiden als de schorseneer, en is daarnaast ook rauw te eten. Pastinaak is lekker als pastinaakfriet, geroosterd door een salade of in een winterse stamppot met zoete aardappel.Bron: Marqt