
Abonneren
Vacatures
- R&D Trial Manager Vegetables | Team Lead
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Primeur in Brabant: nieuw (bio)divers varken
LUCY is genoemd naar de oermoeder van de mens, een mythisch dier-in-wording dat haar wilde genen mengt met die van andere rassen. LUCY is niet alleen een nieuw varken. LUCY is de zoektocht van varkenshouders naar nieuwe, duurzame verdienmodellen, een exclusief nicheproduct in het topsegment varkensvlees.
Maatschappelijke reacties over hoe LUCY zich een weg door het leven wroet tot op het bord zijn positief. Zo stelt Herman van Bekkem (Greenpeace): "LUCY is doorbreekt de monocultuur. De mens eet maar 5 procent van alle diversiteit aan zaden en rassen van voedsel in de wereld. Om die ban te doorbreken, is dit diverse initiatief een goede poging om meer verscheidenheid op het bord bij de consument te krijgen". Ook Jorrit Kiewik (Youth Food Movement) laat het zich smaken: "Jongeren zijn altijd op zoek naar nieuwe perspectieven. Met LUCY slaat de varkenshouderij een geheel andere weg in. Op die weg gloort de zon aan de horizon". Ignace Schops (Europarc) herkent in LUCY nog een belangrijke maatschappelijke waarde: "LUCY staat voor passie voor de natuur. In al haar kracht straalt LUCY diversiteit uit. Het wordt de kunst LUCY haar eigen natuurlijke biotoop te laten ontdekken en te integreren in het totaalconcept."
LUCY is door kunstenaar Koen Vanmechelen en varkenshouders van Heyde Hoeve ontwikkeld in het kader van het project FoodLabPeel waarin ZLTO, bkkc en Peelnetwerk samenwerken onder de koepel van Agri meets Design om nieuwe maatschappelijke perspectieven te ontwikkelen op de intensieve veehouderij in de Peel.
Voor meer informatie:
www.agrimeetsdesign.com
www.lucyboar.be
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam
- 2023-05-10 Duitsland: Nieuwe veehouderijplannen hebben biologische varkenshouders te weinig te bieden
- 2023-05-10 Onderzoek rond reductie ammoniakemissies in de biologische veehouderij
- 2023-05-04 Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- 2023-04-26 Nieuw boek bepleit arbeidsrechten voor dieren
- 2023-04-13 "Overconsumptie van rood vlees resulteert in veel extra gezondheidszorgkosten"
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij