Bio leeft op Fruit Attraction in Madrid

Spanje: stijging areaal vruchtgroenten en exoten tot wel 50%

Tholen - Gisteren was traditioneel de drukste dag van de Fruit Attraction. Nam op de eerste dag na de siësta de bezoekersstroom een beetje af, donderdag kon je met name in de Spaanse hallen over de hoofden lopen. Standhouders tonen zich over het algemeen enthousiast over de internationalisatie van de beurs. Hoewel de Spaanse standhouders verreweg de meerderheid vormen, neemt het aantal internationale exposanten en bezoekers zeker toe.


Vanaf linksboven met de klok mee: Roland Slappendel, Jaap Tanis en Kim Ask (Van Oers United) op bezoek bij Maarten van der Leeden van Rijk Zwaan; Jeffrey Moret en Cees van Vugt (Marni Organics) op bezoek bij Ingeborg van Geldermalsen (MurgiVerde); Looije was met zijn Spaanse bedrijf als exposant aanwezig; Leo Pels (midden) met zijn vrienden van aflader Ruleta

Met name in de vruchtgroenten en exoten is in Spanje een gigantische stijging van het biologische areaal merkbaar, soms wel tot 50 procent. Met citrus en zachtfruit blijft bio een stuk lastiger. Veel coöperaties en privébedrijven investeren in het biologische aanplant als gevolg van de internationale vraag, want in Spanje zijn de biologische aankopen nog niet al te hoog. Omschakeling is vanwege de teelt in de grond een kleinere stap dan in Nederland. Wel vragen de gerenommeerde biospelers zich af of de stijging niet te hard gaat en of de markt niet snel een verzadigingspunt bereikt.

Het tijdstip van de beurs is ideaal voor veel producten. Zo is het exoten, citrus- en groenteseizoen net afgetrapt en is het een ideaal moment om de zaken met de producenten kort te sluiten. Ook het Nederlandse paviljoen was weer gegroeid. Daarmee voorziet de Fruit Attraction als 'klein Berlijn' zeker in een behoefte.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven