Natuurwinkel Winschoten opent haar deuren

Vandaag opent aan de Venne 7b-9 te Winschoten de nieuwe Natuurwinkel haar deuren. Tot en met zaterdag 8 oktober gaat de vlag uit met een driedaags openingsfeest. Met een glaasje, proeverijen en acties kunnen klanten, buren en belangstellenden de nieuwe winkel bewonderen en kennismaken met de medewerkers en het assortiment.Waar tot voor kort de Ekoplaza zat, komen nu Roelof Schepers en Winy Schuiling een nieuw elan brengen. In Emmen hebben zij samen een goedlopende Natuurwinkel. Toen zij hoorden dat de Ekoplaza in Winschoten te koop werd aangeboden, begonnen hun handen te jeuken. "In Emmen hebben wij destijds een natuurvoedingswinkel overgenomen en tot een succes gemaakt. We zien in Winschoten vergelijkbare kansen", vertelt Roelof. "Bovendien zijn wij Emmenaren die heel erg verliefd zijn op het Groningse land, de Groningse mentaliteit en de Groningse mensen. Het lijkt ons dus een prachtige uitdaging om op deze locatie te vernieuwen."

Lokaal

Hoewel het winkelpand flink op de schop is gegaan, hebben ze zo duurzaam mogelijk verbouwd. "We hebben de vloer en wanden behouden", aldus Roelof. "Ook hebben we voor een energiezuinige inrichting gekozen met moderne led-verlichting en dichte koelingen. De indeling is heel fris en overzichtelijk geworden. Het wordt een winkel waar mensen met plezier naar binnen gaan en waar de schappen altijd goed gevuld zijn." Op die winkelschappen ligt een totaalpakket aan biologische en duurzame producten – van aardappelen tot wc-papier – die met respect voor mens, dier en natuur geproduceerd zijn. Om ook de lokale economie een impuls te geven, kiezen Winy en Roelof waar mogelijk voor streekproducten. Roelof: "Het kippenvlees betrekken we van Polderhoen en het rundvlees van de Woeste Grond. De runderen grazen in regionale natuurgebieden en het verwerkingsproces vindt ook plaats in deze omgeving. De eieren en een deel van onze groentes kopen wij in bij een plaatselijke leverancier. In de winkel zetten we erbij waar het precies vandaan komt, dat vinden mensen geweldig en dat is ook geweldig." Voor de sfeer en service wordt een deel van het brood zelf afgebakken. Roelof: "Er ruikt en smaakt toch niks lekkerder dan warm brood vers uit de oven?"

Proeverij

Natuurwinkel Winschoten zal de eerste drie dagen groots uitpakken. Roelof: "We bieden klanten een drankje aan en een kok bereidt vrijdag en zaterdag mooie gerechtjes om te proeven. Daarnaast hebben we scherpe aanbiedingen en over de rest van het assortiment geven we 10% korting." Hiermee willen Winy en Roelof hun nieuwe klanten op een feestelijke manier kennis laten maken met de producten waar zijzelf zo enthousiast over zijn. Want zij zijn ervan overtuigd dat biologische landbouw en voeding de beste keuze is voor een duurzame wereld. "Met deze winkel willen wij ons steentje bijdragen aan de gezondheid van mensen, dieren en de aarde. Ook vinden we het belangrijk dat boeren en tuinders die er keihard voor werken een eerlijk loon krijgen", zegt Roelof. "Als dat lukt, zijn wij blij!"

Meer info: www.natuurwinkel.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven