Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tegemoetkoming voor melkveehouders die vrijwillig minder leveren

Melkveehouders kunnen een tegemoetkoming krijgen van 14 euro voor iedere 100 kilogram koemelk die ze vrijwillig minder leveren. De situatie in de zuivelsector - met name in de conventionele markt - is al geruime tijd zorgelijk. Vraag en aanbod zijn niet in evenwicht en de prijzen die de melkveehouders ontvangen zijn laag. De Europese Unie (EU) heeft maatregelen genomen om de markt te steunen. Eén van deze maatregelen is een tegemoetkoming voor melkveehouders die minder koemelk aanleveren bij erkende eerste kopers.



Voor wie

De regeling is bestemd voor melkveehouders die vrijwillig de levering van koemelk verminderen. Het gaat hierbij om de vermindering van leveringen in november 2016, december 2016 en januari 2017 ten opzichte van leveringen in november 2015, december 2015 en januari 2016.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming moeten een melkveehouder aan de volgende voorwaarden voldoen:
  • U heeft geen verzoek tot deelname voor deze regeling ingediend in september 2016. Of u heeft wel een verzoek ingediend maar deze is afgewezen.
  • U bent een melkveehouder die koemelk levert aan een erkende eerste koper. Het gaat alleen om de hoeveelheid koemelk die u levert en niet om de melk die u eventueel zelf zuivelt.
  • U heeft in juli 2016 koemelk geleverd aan een erkende eerste koper.
  • U heeft in november 2015, december 2015 en januari 2016 koemelk geleverd aan een erkende eerste koper.
  • U levert in november 2016, december 2016 en januari 2017 minder koemelk aan een erkende eerste koper dan in de november 2015, december 2015 en januari 2016.
  • De tegemoetkoming bedraagt maximaal 50 procent van de koemelk die in november 2015, december 2015 en januari 2016 is geleverd.

Aanvragen

Tot en met woensdag 12 oktober, 12.00 uur 's middags kunnen melkveehouders een verzoek tot deelname indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Na januari 2017 is duidelijk hoeveel kilogram koemelk men daadwerkelijk minder heeft geleverd. Er kan dan een tegemoetkoming worden aangevraagd van 1 februari 2017 tot en met 17 maart 2017. Dit kan alleen als u ook een verzoek tot deelname heeft ingediend.

Lees meer over de procedure na uw verzoek tot deelname.

Bron: RVO.nl
Publicatiedatum: