Wessanen steunt Nationaal Schoolontbijt en Voedselbank

Er is nog nooit een grotere behoefte geweest om het voedingspatroon van de consument te veranderen. Het maken van gezondere voedingskeuzes is dan ook een van de hedendaagse key issues geworden. Het wordt steeds duidelijker dat het gedrag van de consument niet zonder gevolgen is. Daarom wordt het steeds belangrijker om verantwoordelijkheid daarvoor te nemen en ons te richten op oplossingen die niet alleen goed zijn voor de mens, maar ook voor onze planeet. Wessanen gelooft dat wat goed is voor ons, ook goed is voor het milieu en focust zich op gezonde voeding die zowel goed is voor ons als voor onze planeet.Een goed begin begint bij jezelf. Daarom heeft Wessanen meegedaan aan de Amsterdamse Bosbaan Triatlon. Na een aantal maanden hard trainen is iedereen uiteindelijk heelhuids over de finish gekomen, waarbij de Wessanen spirit goed voelbaar was: niet opgeven, samen mentale en fysieke hindernissen overwinnen, support van je team, collega's langs de lijn en natuurlijk de finish halen.

'Healthy people' is één van de pijlers van Wessanen. Gezond eten zou volgens de Wessanen gedachte dan ook voor iedereen binnen zijn of haar dagelijkse voedingspatroon moeten behoren. Daarom stond afgelopen maand niet alleen in het teken van het neerzetten van een sportieve prestatie, maar ook om geld in te zamelen voor het meest voedzame goede doel van Nederland, de Voedselbank. Op deze manier wil het bedrijf zich inzetten om de mensen die in Nederland onder de armoedegrens leven ook van een gezonde maaltijd te kunnen laten genieten.

De maand november zal in het teken staan als 'de maand van de gezonde voeding'. Tot en met 15 november wordt nog geld ingezameld voor de Voedselbank, zodat de voedselpakketten van verse producten kunnen worden voorzien. Daarnaast zal Wessanen zich een dag inzetten om samen een aantal voedselpakketten in te pakken voor de Voedselbank.

Het gezegde 'jong geleerd, oud gedaan' wordt in praktijk gebracht. Daarom zal Wessanen ook een dag langs een aantal basisscholen gaan om te vertellen hoe je op een gezonde manier je dag kunt beginnen. Gezond zijn is voor een groot deel afhankelijk van wat je eet en daar kan men niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom steunt Wessanen dit jaar niet alleen de Voedselbank, maar ook het Nationaal Schoolontbijt, dat dit jaar van 7 tot en met 11 november zal plaatsvinden. Voor de 14e editie van het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland op 2.720 basisscholen, waar ruim 520.000 leerlingen samen ontbijten, stelt Wessanen dan ook de biologische Roasties Appel Kaneel van Zonnatura beschikbaar. Op deze manier wil Wessanen laten zien dat een gezond ontbijt ook nog eens heel erg lekker kan zijn.

Voor meer informatie:
www.geef.nl/bedrijf/wessanen-benelux 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven