Stroud Brewery lanceert eerste biologische bieren in blik

Biologische bierproducent Stroud Brewery viert haar 10e verjaardag met de lancering van haar eerste producten in blik - Alederflower en IPA. Volgens de Britse brouwerij is Alederflower een subtiel wit biertje met de ingetrokken smaak van vlierbloesem, en met biologisch Cascade en Nelson Sauvin hop. Het biertje heeft een alcoholpercentage van 4,9%. Het tweede biertje, de IPA, wordt door Stroud beschreven als sappig en met een duidelijke hopsmaak. Dit biertje bevat Motueka hop uit Nieuw-Zeeland en Cascade hop, en heeft een sterker alcoholpercentage van 5,6%. 

Zowel de Alederflower als de IPA zijn ook verkrijgbaar in kleine en grotere vaten. 
"Bij Stroud Brewery produceren we al bijna 10 jaar biologische gebottelde bieren," vertelt Greg Pilley, eigenaar en managing director van Stroud Brewery. "De impact op het milieu en in-house kwaliteitscontrole van blikjes past goed bij onze biologische ethos, en we zijn erg blij met de nieuwe bieren die in de blikjes zitten."

In een poging om groei door te laten zetten heeft Stroud Brewery onlangs ook al haar verpakkingen opnieuw ontworpen en ge-upgrade. Het doel was om de verpakkingen informatiever te maken, en te zorgen dat ze meer opvallen in de schappen. 

"We willen erkend worden als een leidende biologische brouwerij", gaat Pilley verder. "Ondanks de grote concurrentie van ambachtelijke bieren is stabiele en duurzame groei ons doel. Tot nu toe hebben we dit bereikt door te zorgen voor consistente kwaliteit, te strijden voor de onafhankelijke retailers en het behouden van een toeslag."

bron: imbibe

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven