Fotoreportage: AGF Detail / Vakbeurs Foodspecialiteiten '16

Tholen - De bio-sector was ruim vertegenwoordigd op de laatste editie van de vakbeurzen AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten. Op 27 en 28 september maakten tientallen bedrijven met biologische producten in hun portefeuille hun opwachting in Expo Houten. Gisteren lichtte Biojournaal al een tipje van de sluier op van het tweedaagse evenement, vandaag pakken wij uit met een uitgebreide fotoreportage. 


Op de AGF detail kon niemand om het BioPlein heen. Op dit afgebakende platform presenteerden een negental bedrijven, waaronder leveranciers en producenten van biologische bewerkte en onbewerkte AGF-producten, groothandels, een boulangerie, ijsmaker en verpakkingsspecialist, hun producten in vol ornaat. Dat leverde interessante innovaties op, denk aan krulgroenten in alle soorten en maten, zwarte knoflook en een pas op deze beurs in Nederland geïntroduceerde Thaise khao soi soep.Barend Mul van Sonneclaer IJs; Onno Stienen van onoff spices!; Anne Kuperus van Kuperus Foods; Jeroen Smits van Nesco Champignons. Onderdeel van het BioPlein.


Op de nabijgelegen Vakbeurs Specialiteiten was een biologische route uitgestippeld. Verspreid over de beursvloer werden de nodige biologische producten tentoongesteld, variërend van kruiden en specerijen, wijnen, chocolade, vruchtensappen, kazen en nog een veelvoud aan andere delicatessen. De standhouders waren overwegend positief over de aanloop. Door middel van proeverijen werden de zintuigen voortdurend geprikkeld. Dat leverde dikwijls lange rijen op voor de stands.


Jaouad Agounad & Said Ait Mouhou van Pure Maroc; Fokke van der Meer & Ruerd van der Meer van De Wijnimporteurs; Jolanda Groot van Ecuador's Fine Taste; Ramon Dekker van 's LandsBeste. Onderdeel van de biologische route.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven