Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kapitaalinjectie voor ontwikkeling biologische schimmelbestrijder

Het bedrijf Agrosavfe, een spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), heeft via investeerders voor 7,8 miljoen euro aan kapitaal aangetrokken voor het ontwikkelen van een biologisch gewasbeschermingsmiddel dat kan worden toegepast als schimmelbestrijder in de teelt van aardbei en tomaat. Het Gentse biotechbedrijf ontwikkelt biologische gewasbeschermingsmiddelen op basis van antistoffen van kameelachtigen. Voor de toepassing als bestrijdingsmiddel wordt hun structuur vereenvoudigd tot nanobodies.

De 7,8 miljoen euro die werd aangetrokken is volgens het bedrijf voldoende om de verdere ontwikkeling van het middel te kunnen financieren en de marktregistratie aan te vragen. Het verkrijgen van de registratie voor de schimmelbestrijder in de Europese Unie en de Verenigde Staten zou in 2018 gerealiseerd kunnen zijn. Het middel waar aan gewerkt wordt beschermt aardbeien- en tomatenplanten tegen verschillende schimmels.

Bron: Agrosavfe / AgriHolland



Publicatiedatum: