Cosmetics Organic Standaard gepresenteerd op Organic Beauty Week

Als onderdeel van de biologische maand in het Verenigd Koninkrijk was het in week 38 de week van de biologische schoonheid. Als onderdeel hiervan wordt aandacht gevraagd voorde nieuwe Cosmetics Organic Standard. 

De nieuwe standaard is het gedachtegoed van een samenwerking tussen de Soil Association en 4 andere Europese partners: BGIH, Cosmebio, Ecocert en ICEA. Volgens de website van de Soil Association is het doel om "biologische standaarden wereldwijd te harmoniseren". Reactie op greenwashing

Er is de laatste tijd veel kritiek geweest op het gebrek aan duidelijke en strikte regulering van groene, natuurlijke en biologische claims in de cosmetische industrie. Er wordt veel gesproken over greenwashing. Dit is wanneer iets wordt gepresenteerd als natuurlijk, biologisch of groen terwijl de claims maar deels - of soms helemaal niet - terecht zijn.

Handelsgroep NATRUE heeft zich onlangs uitgesproken tegen deze trend. "Consumenten zijn steeds meer geïnformeerd en op de hoogte maar greenwashing is nog steeds een bedreiging voor onze sector."

COSMOS standaard: twee niveaus

De nieuwe standaard bestaat op twee niveaus, één voor biologische producten en één voor natuurlijke producten. 

Biologisch: "Als je product gebaseerd is op olies en extracten, moet 95% van de ingrediënten biologisch zijn om het COSMOS biologische certificaat te krijgen."

Natuurlijk: "COSMOS natuurlijke producten worden gemaakt van producten uit natuurlijke bronnen en kunnen mogelijk biologische ingrediënten bevatten."

De gehele productieketen wordt in ogenschouw genomen en beoordeeld in de toekenning van de certificaties, en alle ingrediënten "moeten aan strikte eisen voldoen waaronder groene chemie principes."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.