"Balans gevonden tussen akkerbouw, groenteteelt en melkveebedrijf"

Gesloten kringloopkazen van BioStee vallen in de prijzen

Tholen – Biologisch akkerbouw- en groenteteeltbedrijf BioStee uit de Hoeksche Waard is sinds kort ook kaasproducent. En met succes. Twee van hun kazen hebben deze zomer een prestigieuze prijs in de wacht gesleept op de Engelse International Cheese Awards. Ook dit jaar is het bedrijf vertegenwoordigd op het BioPlein op AGF Detail in Houten. Daar vertelt het bedrijf het verhaal achter de gesloten kringloop waarmee de kazen tot stand komen. Het publiek kan daar middels een proeverij kennismaken met de prijswinnende kazen. Ook introduceert BioStee op het BioPlein een kaas op leeftijd met de toepasselijke naam 'Ouwe Knar'.Logistiek voordeel

BioStee sloeg onlangs de handen ineen met kaasgroothandel Treur. "Geitenboerderij de Mèkkerstee in Ouddorp, die onze kaas maakt, verkocht al eerder aan Treur. Omdat de groothandel onder zijn afnemers steeds meer vraag krijgt naar goede biologische kazen van een constante kwaliteit, lag een samenwerking voor de hand. Treur kan vanuit de Mèkkerstee meteen onze kaas meepakken. Dat biedt een groot logistiek voordeel", licht Ard van Gaalen van BioStee toe.

Kaas valt in de smaak én in de prijzen

Vol trots vertelt Ard dat twee van zijn kazen afgelopen zomer in de prijzen zijn gevallen op de International Cheese Awards in Engeland. De romige, zachte structuur van 'Pittige Tante' en 'Truffelkaas' wist de harten van de juryleden te veroveren. Beide kazen werden bekroond met een bronzen medaille in de categorieën 'beste vegetarisch gestremde kaas' en 'beste biologische specialiteitenkaas'. Ard prijst zich dan ook gelukkig. "Dit betekent heel veel. Men stuurt alleen de allerbeste kazen uit Europa daar naartoe. Het is bijzonder om zo op te vallen tussen de 5.000 inzendingen."Gesloten kringloop

BioStee staat voor het tweede jaar op rij op Expo Houten. Het bedrijf laat het publiek kennismaken met het bijzondere verhaal achter BioStee, dat ooit startte als akkerbouwbedrijf, een melkveebedrijf overnam en in dat proces omschakelde naar biologisch. "Ons gesloten kringloopsysteem komt uitvoerig aan bod. We hebben een balans gevonden tussen onze akkerbouw, de groenteteelt en het melkveebedrijf. Wij telen ons eigen ruw- en krachtvoer voor onze melkkoeien. De koeienmest gaat weer terug het land op en daarvan telen wij weer onze groenten. Vorig jaar ging er een wereld voor mij open op de Expo. Ook dit jaar belooft een interessante editie te worden. Op onze stand zal men een zestal kazen kunnen proeven, waarvan drie smaakvarianten en drie blanke kazen. We zullen op de beurs ook onze 'Ouwe knar' introduceren, een kaas die met zijn 10 maanden heerlijk op leeftijd is."

BioStee is te vinden op het BioPlein op #16.

Voor meer informatie:

Ard van Gaalen
BioStee
Molendijk 121
3284 LH Zuid-Beijerland
M: 06-53335662
ard@biostee.nl
www.biostee.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.