Duurzaamheid wordt trendy

Tweede PuurFair in Amsterdam drukbezocht

De tweede editie van PuurFair, in de Westergasfabriek in Amsterdam, trok ruim 2000 bezoekers. Zowel mensen actief op zoek naar duurzame producten als dagjesmensen bezochten de beurs. De organisatie kijkt tevreden terug. "We hebben de beloofde bezoekersaantallen gehaald en hoorden zowel van bezoekers als van standhouders positieve geluiden", zegt initiatiefneemster Tjitske Ypma.Nieuwigheden

Op de gebieden wonen, lifestyle, voeding, energie, mobiliteit en vrije tijd waren de nieuwste duurzame vindingen te zien. Zoals een radiatorventilator die 25 procent gas bespaart, een wasbal die de was sneller droogt, e-bikes tot 45 kilometer per uur, Quinoa uit Nederland, alpacadekbedden van Nederlandse wol en de nieuwste prullenbakken die je helpen met afval scheiden. De Alpaca's en schapen buiten trokken alle aandacht.

Bezoekers waren enthousiast: "Ik wist niet dat sommige e-bikes zo snel zijn" of "bijzonder dat er in Nederland Eco bedden worden gemaakt." Ook standhouders waren tevreden. "Ik vind hier mijn doelgroep. Ik kom volgend jaar zeker terug", zei duurzaam architect Ralf van Tongeren van Platform M3 architecten. Bezoekers mochten achteraf betalen wat ze het waard vonden, waardoor er geen drempel was even binnen te kijken.

Volgend jaar

Organisator Jan Paul Reij kijkt alvast vooruit naar een volgende editie: "We zien bevestigt dat het segment groeit. Nu hadden we 71 standhouders, volgend jaar zullen het er meer zijn. Ook de bezoekerscijfers zullen nog toenemen. We moeten met zijn allen duurzamer leven, en op onze beurs blijkt het nog leuk te zijn ook."

Voor meer informatie: www.puur-fair.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven