Bio-Planet meest fietsvriendelijke winkel van Halle

Afgelopen zomer lanceerde Fietsersbond Halle de campagne 'Parkeer uw fiets en WINkel' waarbij ze de handelaars van Halle aanspoorde om meer en betere fietsenstallingen te plaatsen aan hun winkel. De actie richtte zich tot grote handelszaken met een eigen autoparking.

"Steeds meer fietsers vinden immers hun weg naar de winkel met de fiets", weten ze bij Fietsersbond Halle. "Uit studies blijkt dat fietsers goede, lokale klanten zijn. De fiets veilig en goed kunnen parkeren is dan ook belangrijk voor hen en bijgevolg voor de handelaars zelf. Hoe meer fietsers, des te veiliger kan het winkelen verlopen voor de zachte weggebruiker en des te meer klanten de handelszaken voor zich kunnen winnen."Fietsende klanten werden uitgenodigd om hun mening te geven over de fietsenstallingen via de website van de Fietsersbond en maakten zo kans op een mooie set Ortlieb fietstassen. Mevrouw Brisaert won de fietstassen geschonken door fietshandel 'De Spaak' en Fietsersbond Halle.

Veiligheid

De Fietsersbond spreekt van een groot succes, er waren bijna 500 inzendingen, waarbij Bio-Planet, gevolgd door Dreamland en Colruyt er als beste uitkwamen. Ze voorzien immers overdekte stallingen aan hun winkel die het makkelijk maken om de fiets aan het frame te bevestigen en dus goed en veilig op slot te zetten.

Naast het publiek evalueerde ook een vakjury de fietsenstallingen en deze kwam tot gelijkaardige conclusies. Zij merkten verder nog op dat de fietsenstalling van Bio-Planet zich het dichtste bij de winkelingang bevindt, waardoor er meer sociale controle is.

Evolutie

Met deze actie wil Fietsersbond Halle de winkeliers stimuleren om hun fietsvoorzieningen verder te verbeteren en uit te breiden. "In 2018 wordt de actie herhaald. We zullen dat ogenblik ook de progressie van de kwaliteit van de fietsenstallingen evalueren. Tot die tijd mag Bio-Planet zich de 'fietsvriendelijkste winkel van Halle' noemen", klinkt het.

Bron: Persinfo.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.