Nieuw biodynamisch restaurant geopend in Middelburg

"Wij bieden kinderen meer dan frites met een frikandel"

Tholen – Eind augustus zag ontbijt- en lunchroom Serenitea het licht nabij het centrum van Middelburg. Het restaurant werkt uitsluitend met biologische en biodynamische producten uit de omgeving. Na een voortvarende opening mag Serenitea al rekenen op een vaste schare terugkerende gasten. "We willen van elk van onze producten precies weten waar het vandaan komt. Onze leveranciers en hun werkwijze kennen we goed. De klanten zien dat terug in de aankleding van Serenitea", vertelt Jarno Stroo, die samen met zijn vrouw Iwona het restaurant runt.



Kindvriendelijk alternatief

In november vorig jaar borrelde het idee op om een eigen horecagelegenheid op te starten. Jarno: "Sinds de geboorte van onze zoon, en eigenlijk daarvoor al, hebben mijn vrouw en ik ons verdiept in biologische voeding en duurzaamheid. Zelf ben ik al sinds mijn 15de actief in de horeca. Het was mede door onze zoon dat we ons realiseerden dat het gros van de restaurants kinderen weinig meer bieden dan frites met een frikandel. Die gewaarwording maakte dat ons plan steeds concretere vormen kon aannemen."

Het is daarom ook dat Serenitea de verantwoordelijkheid wil dragen voor kindvriendelijke, gezonde alternatieven. "Zo hebben we een kindermenu samengesteld met een schnitzeltje, seizoensgroenten en aardappelen. Ouders kunnen voor hun kinderen ook een dorstlessende en vooral kleurrijke 'fruitregenboog' bestellen: verantwoord en oogt ook nog eens leuk voor de kinderen. Van de rest van de kaart kunnen ze – als ze iets zien dat ze lekker vinden – een halve portie bestellen. En als de kinderen zijn uitgegeten, dan kunnen zij in het speciaal ingerichte kinderhoekje gaan spelen, terwijl de ouders nog even nagenieten van een kopje koffie of thee." Opvallend genoeg komen er relatief veel Duitsers op bezoek, bijna allemaal met kinderen.



Voor ieder wat wils

Serenitea is een samenvoeging van 'serenity' en 'tea'. Sereniteit staat voor de harmonie die klanten ervaren zodra ze het restaurant binnenkomen en thee is een middel dat daaraan bijdraagt. "Mijn vrouw maakt zelf theemelanges. De groene en zwarte thee komt van koffieleverancier Boot. Zij stelt de melanges samen met gedroogde kruiden, verse gember, melisse en verse kruiden uit eigen tuin", licht Jarno toe. Maar ook op andere fronten wil het restaurant zich onderscheiden. "We bieden opties die anderen vaak niet bieden. We hebben altijd iets veganistisch op de kaart staan, ons zelfgemaakte gebak is vrij van geraffineerde suikers – we gebruiken dadelstroop en honing, bijvoorbeeld – en de producten zijn door het gebruik van boekweitmeel allemaal glutenvrij."



Transparantie

Jarno en Iwona halen al hun producten van bedrijven uit de regio. "We vinden het verantwoord om te weten waar alle producten vandaan komen. Die transparantie is belangrijk, uit respect voor de natuur, maar ook voor degene die het product consumeert. Daarom halen we onze biologische producten niet bij een groothandel, maar bij lokale ondernemers. Zo komen de pompoenen bijvoorbeeld van 't Hof Eindelinge in Ritthem, een biodynamisch gemengd bedrijf waar je nog trekpaarden op het land vindt. Overal waar we komen maken we foto's. Enkele daarvan hangen in het restaurant, zodat de gasten met eigen ogen kunnen zien van welke koeien de kaas komt."



Voor meer informatie:

Jarno en Iwona Stroo
Serenitea
Gravenstraat 82
4331KP Middelburg
T: 0118-774005
iwona@sereniteamiddelburg.nl
www.sereniteamiddelburg.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven