Keurmerken Biologisch, ASC, MSC, Beter Leven en Fairtrade starten promotiecampagne

Voedselkeurmerken bundelen krachten

Voor het eerst werken de keurmerken Biologisch, ASC, MSC, Beter Leven en Fairtrade dit najaar samen tijdens hun landelijke promotieweken. De samenwerking is zichtbaar in de online campagne met 'Debbie Duurzaam' in de hoofdrol. Het doel van deze overkoepelende campagne is om consumenten te stimuleren om vaker voor gecertificeerde producten te kiezen.De vijf keurmerkorganisaties vinden elkaar in overlappende doelstelling en doelgroep. Zij staan voor een betere wereld voor mens, dier en natuur. Om dit te realiseren stimuleren de organisaties supermarkten om het aanbod gecertificeerde producten te vergroten, zodat het de consument makkelijker wordt gemaakt om deze producten te kopen.

Al meerdere jaren organiseren de vijf keurmerkorganisaties, afzonderlijk van elkaar, in september en oktober landelijke promotieweken, namelijk: de Bio10daagse, Bewuste Visweek, Beter Leven Week en Fairtrade Week. In deze weken staan de producten, die deze organisaties certificeren, centraal in de supermarkt.In de overkoepelende campagne introduceren de organisaties het personage Debbie Duurzaam. In vier korte filmpjes omarmt zij producenten en hun duurzame producten, zoals biologische wortels, duurzame schol en verantwoorde zalm, 3 sterren Beter Leven kip en Fairtrade bananen. Met de start van de Bio10daagse op 15 september zullen de filmpjes stapsgewijs tot 6 november via online kanalen worden verspreid.Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.