Conceptstore 'Der Vegetarische Metzger'

De Vegetarische Slager opent internationale vestiging in Berlijn

Berlijn telt 80.000 inwoners die louter plantaardig eten en wordt wel de vegan hoofdstad van de wereld genoemd. Der Vegetarische Metzger zal 24/7 de mogelijkheid bieden om de jongste generatie vegan en vegetarische vleesvervangers te kopen en te nuttigen. De winkel verkoopt niet alleen verpakte producten, maar ook ambachtelijk gesneden vleeswaren, snacks en kleine gerechten.
 
De Vegetarische Slager is het geesteskind van 9e generatie (biologisch) akkerbouwer Jaap Korteweg. Hij startte in 2010 de eerste Vegetarische Slagerij ter wereld, aan het Spui in Den Haag. De formule groeide inmiddels uit tot meer dan 3.000 verkooppunten in 13 landen. Korteweg werd in 2015 uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar en won eerder verschillende culinaire- en duurzaamheidsprijzen met zijn producten.De Vegetarische Slager heeft als ambitie om plantaardige producten te maken die niet van vlees te onderscheiden zijn. In dat kader wordt ook samengewerkt met kennisinstituten als Wageningen Universiteit en TU Delft.
 
De doorbraak in Duitsland wordt mogelijk doordat een familie van succesvolle ondernemers zich bij De Vegetarische Slager meldde met het verzoek een conceptstore in Berlijn te mogen openen. De verwachtingen zijn hooggespannen. Vorige maand nog liep de opening van een vegan restaurant uit de hand doordat die een zodanige volksoploop veroorzaakte dat de politie moest ingrijpen. U bent van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn.De conceptstore Der Vegetarische Metzger zal geopend worden op 16 september om 17:00 uur aan de Bergmannstrasse 1, Kreuzberg in Berlijn.

Voor meer informatie: www.devegetarischeslager.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven