Gratis Eboek: Natuurvoeding voor kritische eters met een autisme spectrum stoornis
Kinderen met ASS kennen veel (over- of on)gevoeligheden. Een diagnose wordt vooral op basis van gedrag gesteld, sociale en communicatieve problemen en rigide gedrag zijn daarbij de ijkpunten. Maar je ziet vaak ook dezelfde fysieke problemen terugkomen. Een afwijkende spierspanning, problemen met het immuunsysteem en darmklachten komen bijvoorbeeld veel voor. Net als eetproblemen. Van Genderen gelooft dat gevoeligheid voor prikkels uit de buitenwereld ook op celniveau bestaat.
Daarom verkiest zij natuurvoeding die biologisch of biologisch-dynamisch gekweekt is en zo veel mogelijk thuis bewerkt wordt. Ze zoekt samen met ouders naar een individuele strategie om het kind met compassie uit te nodigen om zich meer met het voedsel te verbinden. Het vraagt inspanning voor kind en verzorgers, maar het is heel bevredigend wanneer dat lukt. Wanneer voedingsrijke en vitale voedingsmiddelen worden geaccepteerd kunnen er positieve spiralen ontstaan waarmee het lichaam soms de mogelijkheid krijgt om verstoorde processen te helen. Voor sommigen ligt daarin het verschil tussen last hebben van je autisme of er minder of geen last meer van te hebben. Om daar aan te werken gaf haarzelf als ouder veel houvast.
Haar eigen kritische eter heeft na een paar jaar een veel breder menu. "Zo lang kan dat duren, kinderen met ASS dicteren hun eigen tijd. Daar ben je als gezin meestal wel aan gewend, maar daar is niet elke voedingskundige aan gewend. Je kunt op meer niveaus veel van deze kinderen leren."
Het Eboek dat gratis verspreid wordt is een hoofdstuk van een grotere studie die van Genderen tijdens haar opleiding schreef en die ze momenteel verder uitwerkt. Naar verwachting zal dit in boekvorm in september 2017 worden gepubliceerd.
Klik hier voor het Eboek.
Voor meer informatie: www.voedingenverbeelding.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-09 Verzekeraars AgriVer en BFAO willen gaan fuseren
- 2023-06-08 Bestuurswisseling en onderzoek naar consumentengedrag tijdens ledenvergadering BioNederland
- 2023-06-07 "Bijdrage geleverd aan plaatsbepaling biologische landbouw"
- 2023-06-02 EWS Group locatie Oosterhout Skal-gecertificeerd
- 2023-06-02 Feestelijke opening bij bijna 200-jarig familiebedrijf Simon Lévelt in Haarlem
- 2023-06-01 Flevosap viert dertigjarig bestaan met feestelijk actiejaar
- 2023-06-01 Organto boekt eerste kwartaal 9,7% winst
- 2023-05-31 Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische kasteel
- 2023-05-30 Ramon Alcedo nieuwe directeur van Fairtrasa Peru
- 2023-05-26 FNV stapt teleurgesteld uit IMVO Convenant Voedingsmiddelen
- 2023-05-26 In memoriam Harmen Peters
- 2023-05-24 Koen Regout nieuwe CEO van Brandt & Levie
- 2023-05-19 KoRo haalt 20 miljoen euro extra op bij investeerders
- 2023-05-15 Internationaal Primeur-magazine nu online beschikbaar
- 2023-05-12 "Het mooiste was voor mij de biologische tak"
- 2023-05-11 "Ik verwacht dat de wil om biologisch te eten doorgroeit"
- 2023-05-11 Voets Specialiteiten meldt overname activiteiten Foodelicious
- 2023-05-11 Jeroen Kiers vertrekt als CEO van Ausnutria
- 2023-05-11 Joannusmolen neemt Sore en Love my Veggies over
- 2023-05-10 Twee jubilarissen bij TerraSana