Groei in melkveebedrijf door stierkalveren en FarmFunding

Sinds enkele weken is het zorgteam van Natuurzuiver Jersey Vlees aangevuld met koe nummer 5: Kim. "Net als de andere dames is Kim een gewezen melkkoe van Remeker en wij hebben haar overgenomen om de stierkalveren bij een pleegmoederkoe te laten drinken. Kim is opgehaald samen met 3 Jersey stierkalveren die nu bij haar drinken. De eerste dagen waren enorm wennen want Kim vond al die kalveren om haar heen maar niks. Daarnaast miste ze waarschijnlijk haar maatje uit de kudde van Remeker, die bij haar dronk.... Dat was namelijk de reden dat wij Kim konden overnemen", vertelt Jacob Beeker.
 

Kim met 3 pleegzonen

"Inmiddels is ze volledig gewend en zorgt ze erg goed voor haar 3 pleegzonen. Wij, maar ook de andere koeien Corinda, Maaida, Noortje en Marieke, zijn blij met de versterking van het zorgteam", aldus Jacob.

Geboorte kalfjes van Noortje en Marieke

De koeien moeten af en toe ook een kalf krijgen om de melkproductie op gang te houden. "Noortje heeft afgelopen zaterdag gekalfd en kreeg een vaarskalf. Helemaal probleemloos zelf gegaan, lekker in het weiland. Toen we bij haar kwamen was het kalf al geboren en stond net voor het eerst op."

 
Geboorte kalf van Marieke

Marieke kalfde al eerder en Jacob hielp een klein beetje met de geboorte, in dit filmpje zie je hoe dit is gegaan.

Uitbreiding

"Om de toekomstige vraag naar ons vlees ook te kunnen invullen zijn we gestart met uitbreiding van het aantal stieren in onze kudde. Voorheen namen we alleen de kalveren af van Jan-Dirk van de Voort van de Remeker kaas. Nu ook van twee andere biologische Jersey melkveehouders namelijk Sjaak Sprangers uit Kaatsheuvel en Erik Ormel uit de Heurne. Beide boeren fokken de eigen Jersey stierkalveren op bij pleegmoederkoeien net als wij doen. Na deze eerste 3 maanden nemen wij ze over. De eerste kalveren uit deze nieuwe samenwerking lopen reeds bij ons in de wei, tot grote tevredenheid van de stiertjes."

Filmavond première mini-docu Jersey vlees en Dansen met gehoornde dames

Op dinsdagavond 4 oktober wordt in de Sint-Franciscus-Xaveriuskerk een bijzondere filmavond georganiseerd door Natuurwinkel Amersfoort en de Nieuwe Graanschuur gezamenlijk. Op het programma staat de documentaire 'Dansen met gehoornde dames' van Onno Gerritse over het Jersey melkveebedrijf van van de Voort dat de Remekerkaas maakt in Lunteren. Klik hier voor meer informatie over de film.


Entreebewijs filmavond 4 oktober.

De film gaat over de zoektocht naar een natuurlijker manier van boeren. Wat gebeurt er als je plots stopt met antibiotica? En koeien de grond alleen nog zelf bemesten? Een succesverhaal over de natuurlijke kringloop en de antibioticavrije, rauwmelkse kaas van Remeker: de leverancier van de stierkalveren.


Onno Gerritse tijdens de opnames op Landgoed Vollenhoven.

"In het voorprogramma vertoont Onno de première van de nieuwe mini-docu die hij aan het maken is over... Onze stieren! Spannend, want het wordt voor ons ook de eerste keer dat we onszelf op het witte doek gaan zien. En op het moment van dit schrijven zijn nog niet eens alle beelden geschoten." 

Kaartjes, a 5 euro per stuk, zijn te koop in beide winkels en via Jacob en Linda. Meer informatie in de winkels of via dit Facebook-event.
 

Uitnodiging tweede informatiebijeenkomst FarmFunding

"We gaan onze volgende stap wagen om te komen tot onze ultieme droom, een eigen boerderij voor ons Jersey stierenvlees bedrijf. We zijn erg blij te kunnen melden dat we al een behoorlijk eind op weg zijn. Ons doel van 100.000 euro via FarmFunding begint in zicht te komen. Inmiddels hebben mensen ons 72.000 euro toegezegd te zullen lenen. Met 20 Farmfunders hebben we ook alle contracten afgerond en heeft de overschrijving plaatsgehad..."

"Met deze toezeggingen begint er voor ons een stip aan de horizon werkelijkheid te worden. Het geeft ons een heel bijzonder gevoel dat ons doel door onze klanten wordt gedragen. Maar we zijn er nog niet en het blijft dus heel spannend."

"Farmfunding is voor ons een manier om tot de financiering van een boerderij te komen. Onze relaties lenen ons een bedrag voor bepaalde tijd. Je kiest een uit te lenen bedrag (minimaal 1.000 euro) en een looptijd (5, 10, 15 of 20 jaar) van de lening. De aflossing van de lening vindt plaats per einde van de looptijd. De vorm en hoogte van de rentevergoeding voor de deelname kun je zelf kiezen."

Klik hier voor meer informatie over Farmfunding.

Voor meer informatie:

Jacob en Linda Beeker
Apollo 4a
3769 TD Soesterberg
06 52034717
info@jerseyvleesbestellen.nl
www.jerseyvleesbestellen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven