September recordmaand, productie fors toegenomen na verhuizing

"BioBandits past goed in het supermarktschap"

Tholen - De warme nazomer stimuleert de vraag naar de dressings, ketchups en mayonaises van BioBandits. "Deze maand wordt een recordmaand", zo geeft Hans de Boer aan. Sinds vorige week staan de biologische ei-vrije mayonaises van BioBandits zelfs naast de reguliere Calvé- en Remia-varianten in het schap bij Albert Heijn. De verhouding tussen de handel met natuurvoedingswinkels en supermarkten ligt in Nederland volgens Hans op ongeveer 50/50. Hans: "Qua merk past BioBandits goed in het supermarktschap. Deze consument kijkt op een andere manier naar boodschappen doen en maakt hierdoor andere keuzes dan de gemiddelde bio-consument."


BioBandits Pieter Bas Alferink en Hans de Boer in de productieruimte in Driel.

Hans vertelt dat BioBandits er bewust voor gekozen heeft om met zowel de natuurvoeding als de supermarkten zaken te doen: "Iedere ondernemer maakt zijn eigen keuzes en wij hebben er bewust voor gekozen om serieus met de retailers aan de slag gegaan. Dit kan ook prima naast elkaar functioneren, aangezien er een heel grote groep consumenten die voor specialistische producten naar natuurvoedingswinkels blijft gaan." BioBandits levert ook aan diverse retailers in het buitenland. "Zo doen we bijvoorbeeld ook zaken met Carrefour in Frankrijk en ICA in Zweden."


Een deel van het proces dat de Humming Honey Mustard-saus van BioBandits doorloopt alvorens de flessen in het winkelschap komen te staan.

5-jarig bestaan

Op 1 april 2016 was het precies 5 jaar geleden dat BioBandits opgericht werd door Hans de Boer en Pieter Bas Alferink. Het bedrijf heeft in die tijd grote sprongen gemaakt, zo zijn er inmiddels vier BioBandits in dienst. Pieter Bas vertelt dat de werkdagen van hemzelf en Hans er nu heel anders uitzien. "We maken veel meer uren op kantoor, al springen we nog graag bij voor etiketteerwerk en andere werkzaamheden in de productie. Onze baan wordt eigenlijk alleen maar leuker zo, elke dag gebeurt er iets wat je niet had voorzien. Verder hebben we nu meer tijd om aan ons merk te bouwen en te investeren in klantenbinding. Ons bedrijf is wel nog klein genoeg om flexibel te zijn." Een belangrijke stap voor BioBandits was de verhuizing van het bedrijf naar Driel. "De timing hiervan was ideaal, aangezien we in Kampen regelmatig de capaciteitsgrenzen van de productielocatie haalden."


De Italiaanse dressing van BioBandits.

Export

BioBandits focust volgens Pieter Bas steeds meer op de export. "We zijn vooral veel in de export aan het investeren. Zo liggen onze producten bijvoorbeeld in Hongkong en Malta. Ik schat dat momenteel 60 tot 70 procent van onze producten naar het buitenland gaat. Op termijn verwacht ik dat dit nog meer zal worden. Sinds onze verhuizing naar Driel is de productie heel fors toegenomen. We produceren nu iedere dag, waardoor we snel kunnen leveren en over een grote voorraad beschikken."


De ei-vrije mayonaises werden in februari op de BIOFACH gepresenteerd.

Beurzen

Volgende maand staat BioBandits op de SIAL in Parijs. Een nominatie geeft nog een extra tintje aan de beurs. Pieter Bas: "We zijn met onze ei-vrije mayonaise genomineerd voor de Grand Prix SIAL Innovation." Daarna volgen nog de PLMA en de BIOFACH. Het afgelopen jaar stond BioBandits voor het eerst met een aparte stand op de laatstgenoemde beurs. "Dat is ons goed bevallen, we hebben behoorlijk veel aandacht kunnen genereren daar. Daarom hebben we ons meteen weer vastgelegd voor dezelfde plek." De ondernemers kijken met een positief gevoel naar de toekomst. "Wel is het in de reguliere retail nu de vraag of bio echt de norm wordt. Onze naamsbekendheid is inmiddels groot en we willen verder groeien met onze bestaande klanten in Nederland."Voor meer informatie:

Pieter Bas Alferink
BioBandits
Honingveldsestraat 7a
6665 CA Driel
0382 303942
pieterbas@biobandits.nl

www.biobandits.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.