"Derde of vierde winkel mogelijk, groter hoeft zeker niet"

SuperFair stelt groeiambities bij

De biologische supermarkt SuperFair ziet groei niet als een doel op zich. "Ik wil onderscheid maken en daar waardering van de klant voor krijgen. Dan is een derde of vierde winkel mogelijk. Maar groter hoeft zeker niet", zegt oprichter en voormalig Vomar-directeur Harrie Westra. SuperFair opende dit jaar in Voorschoten zijn tweede vestiging. De eerste winkel opende begin vorig jaar in Utrecht. Destijds sprak Westra nog de ambitie uit om de komende jaren in elke grote stad een winkel te openen, om een groter publiek laagdrempelig kennis te laten maken met biologische producten.


SuperFair aan de Biltstraat in Utrecht.

Het SuperFair-concept verenigt volgens Westra het beste van de reguliere supermarkten en natuurvoedingswinkels. "Of anders gezegd, de mindere kanten van deze twee zijn weggehaald." SuperFair is volgens de oprichter goedkoper dan andere biologische winkels, door de kosten laag te houden en veel goedkope alternatieven te beiden. De formule richt zich naast biologische producten ook op het terugdringen van verpakkingsmateriaal en voedselverspilling.

Bron: Retailnews 07-09-16, Boerderij 06-09-16 via AgriHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.