Dit zijn de plannen

Kick off event Bio10daagse bij tophockyers in Laren

Van 15 tot 24 september 2016, als iedereen weer terug is van vakantie, is er tien dagen lang extra promotie voor biologisch in heel Nederland. Dit jaar staat de Bio10daagse, na de succesvolle deelname aan onder meer de Olympische Spelen, in het teken van biologische voeding en (top)sportprestaties.

Biologische voeding voor topprestaties

Goede voeding is essentieel voor topprestaties in de sport. Chef-kok Erik te Velthuis van sportcentrum Papendal is ervan overtuigd: "Goede voeding zorgt bewezen voor een beter herstel, minder blessures, sneller herstel na blessures en daardoor dus tot een beter resultaat. De motor loopt gewoon beter." Een paar voorbeelden: met rode bietensap en pure chocola verwijden je bloedvaten en verhoog je de efficiency van je spiercellen (voor de marathonlopers!). Omega 3 in vis, walnoten of lijnzaad remt ontstekingen (herstel na inspanning). Of een glas chocomel na de training: door de combinatie van eiwitten en koolhydraten zijn je spieren snel weer op peil. Erik: "Vetten en pure voedingsmiddelen zijn belangrijk. Ik wil alleen biologische zongedroogde abrikozen bijvoorbeeld, donker, zwart bijna, want de prachtige gele zijn met zwavel bewerkt."Aftrap bij tophockeyers

Geen wonder dus dat de 2016-editie van de Bio10daagse 10 september start op het sportveld bij één van de grootste hockeyclubs in Nederland. De hoofdklassesporters gaan zelf de kwaliteit van biologische voeding bewijzen tijdens een uitgebreide proeverij. Ties Klinkhamer (Jongens B1 Tophockey) van deze club spreekt ook de commercial in die in de Bio10daagse te horen zal zijn op 538, SLAM, 100%NL en Radio10 Gold. Het blijft trouwens niet alleen bij hockey. Ook een grote voetbalclub in dezelfde regio laat zien dat sport en biologisch van nature bij elkaar passen. De sportclubs gaan biologisch promoten onder de spelers.

'Wij staan achter bio'

Tijdens de Bio10daagse staat naast het sporten en de biologische voeding ook het 'groene blaadje' volop in het zonnetje. Met dit officiële biologische keurmerk is het in de winkel makkelijk kiezen voor lekker en 100% gecontroleerd biologisch. Veel winkels doen mee en laten biologisch stralen tijdens de Bio10daagse. Ze komen met kennismakingsaanbiedingen om iedereen het brede aanbod biologisch te laten ontdekken. Er worden nieuwe producten geïntroduceerd binnen het biologisch assortiment en is er in vers veel aanbod van nieuwe oogst.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven