Vraagtekens bij hoog suikergehalte

Gatorade komt met biologisch energiedrankje

Gatorade introduceert in Amerika een biologische energiedrank: G Organic. De lijn zal bestaan uit drie varianten: citroen, aardbei en een bessenmix. Het drankje bevat 7 ingredi├źnten: Water, biologische rietsuiker, citroenzuur, natuurlijke biologische smaakstoffen, zeezout, natriumcitraat en kaliumchloride. Producent PepsiCo Inc. meldt dat het nieuwe product vanaf de komende herfst in geselecteerde winkels verkrijgbaar zal zijn. Een voedingsdeskundige plaats overigens vraagtekens bij het suikergehalte. Elk flesje G Organic bevat namelijk 7 theelepels toegevoegde suiker.

"Omdat atleten zich continu ontwikkelen, introduceren wij nieuwe productinnovaties om aan hun behoeften tegemoet te komen", stelt het bedrijf in een statement op de website.



Critici plaatsen overigens de nodige kanttekeningen bij de introductie. Zo zegt Lindsay Moyer, senior voedingsdeskundige bij het 'Center for Science in the Public Interest': "Dat aan Gatorade's G Organic in tegenstelling tot de andere dranken geen kunstmatige kleurstoffen toegevoegd worden is een stap vooruit. Maar G Organic is nog steeds een suikerhoudende drank. Het is in wezen vloeibare snoep en biologische suiker is niet gezonder dan reguliere suiker." Elk flesje G Organic bevat 7 theelepels toegevoegde suiker. "Dat is meer dan het dagelijkse limiet van 6 theelepels aanbevolen door de American Heart Association."

Voor meer informatie: www.gatorade.com

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.