Woensdag 5 oktober op De Zonnehoeve

Programma BD/Demeter-jaarcongres: Naar een toekomstbestendige LandbouwCULTUUR

Hoe ontwikkel je een levende en toekomstbestendige landbouw en voedselcultuur en wat is de rol en functie van het keurmerk Demeter om die ontwikkeling te faciliteren en meerwaarde te creëren voor de hele voedselketen van boer tot consument? Deze thematiek staat centraal in het Jaarcongres van de BD Vereniging, de sectie landbouw van de Antroposofische vereniging en Stichting Demeter. Het jaarcongres zal gehouden worden op woensdag 5 oktober, van 10:00 tot 16:00 uur op De Zonnehoeve in Zeewolde.

De biologisch-dynamische landbouw is gericht op een verdere ontwikkeling van de aarde, op het bevorderen van haar vruchtbaarheid, vitaliteit en veerkracht. Maar wat is een levende landbouwcultuur? En hoe kan de biodynamische landbouw zich blijven ontwikkelen en onderscheiden binnen een systeem waar steeds meer boeren en tuinders geen toekomst meer zien, omdat de maatschappelijke kosten niet geïntegreerd zijn in de prijsvorming?

Key-note sprekers:

Schrijver/journalist Frank Westerman vertelt over de ontwikkelingsgeschiedenis van onze landbouwcultuur. Wat ging en gaat er verloren? Welke lessen kunnen we hier uit trekken? Westerman verwierf landelijke bekendheid met zijn boek 'de graanrepubliek' over de opkomst en ondergang van de graanteelt in Noordoost-Groningen.

Melkveehouder en kaasmaker Jan Dirk van der Voort, van de Groote Voort uit Lunteren, is 'Agrarisch ondernemer van het jaar' en vooral bekend van de topkwaliteit Remeker kaas. Hij neemt ons mee in zijn zoektocht naar waarde-creatie door de hele keten heen en de verbinding met de omgeving. Hoe geeft hij landbouwcultuur in onze tijd opnieuw vorm?

Verder met nieuwe cijfers en trends uit de Demeter Monitor, workshops en debat.

Voor het volledige programma klik hier.

Klik hier
voor het aanmeldingsformulier.


Foto: Annelijn Steenbruggen.

Kosten 30 euro inclusief koffie/thee, lunch en borrel (exclusief BTW). Voor Demeter licentiehouders en leden van de BD Verenging 20 euro (exclusief BTW).

Het congres wordt georganiseerd door Stichting Demeter in samenwerking met de BD Vereniging en de landbouwsectie van de Antroposofische Vereniging.

Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door Ekoplaza, Eosta, Green Organics, Natudis, Odin/Estafette, Triodos Bank en Zuiver Zuivel.

Voor meer informatie: Bert van Ruitenbeek, bert@stichtingdemeter.nl, 06 20731016.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.