Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioTropic op bezoek bij Spaanse bio-mangotelers

Eind augustus is de oogsttijd van biologische mango's uit Spanje. BioTropic was aan de start van de oogst bij haar teeltpartners op bezoek. Zwaartepunt van het bezoek was de jaarlijkse audit van BioTropic's agrarisch-ingenieur Mauro Finotti. Hij controleert regelmatig de kwaliteit van het fruit en bespreekt mogelijke problemen bij de teelt met de producenten. Hij werd begeleid door Pernille Kroyer Dynesen, bedrijfsleidster van het BioTropic-kantoor in Spanje en door Ronald Vianen, bedrijfsleider van het Nederlandse BioTropic-kantoor.


Foto: BioTropic

De mangobomen groeien midden in een heuvelachtig landschap nabij de kust, in het Spaanse zuiden tussen Málaga en Almería. De kustregio is één van de meest zonrijke landstreken van Europa, ook bekend als de 'Zonnekust' (Costa del Sol). Vanwege het bijzondere microklimaat is dit gebied optimaal geschikt voor exotisch fruit als de mango.

Het mangoras 'Osteen' is bijzonder goed aangepast aan het klimaat en de grond. Ze is het meest geteelde biologische mangoras in de streek. De 'Osteen' heeft een ovale vorm en is groen/paars van kleur. De mango's worden vlak voordat ze volledig rijp zijn geoogst en kunnen later narijpen, waarbij hun kleur vaak veranderd naar meer rood- en geeltinten. Desondanks zegt de kleur van de schil niet per se iets over de rijpingsgraad. De geur en de zachtheid van het vruchtvlees zijn veel bepalender.


Pernille Dynesen bij Vicente Terrón. Foto: BioTropic.

Vicente Terrón is één van de zes producenten die werden bezocht. Zijn acht hectare grote bedrijf ligt afgelegen in het achterland van Vélez-Málaga. Hij is al sinds meer dan twintig jaar biologisch teler.

De teeltpartners produceren naast mango's in kleinere omvang ook biologische avocado's. Het eerste vroege ras met de naam 'Bacon' zal begin september verkrijgbaar zijn.

Voor verdere informatie:

BioTropic GmbH
Daimlerstraße 4
47167 Duisburg
Telefoonnummer: +49 203 51 87 60
Fax: +49 203 51 87 63 60
info@biotropic.com
Publicatiedatum: