Zondagmiddag 2 oktober organiseert Slow Food Brabant in samenwerking met D'n Ark en De Sterregaard een SlowFarmFoodDinner met als thema Uit de Zee, Van het Land en Uit de Lucht. Het belooft een kwalitatief en gezellig evenement te worden in een informele setting: een uitgebreide rondleiding op De Sterregaard en een culinair meergangendiner van alliantie chef Joost van Roosmalen (D'n Ark). En natuurlijk bestaat de mogelijkheid om ter plaatse overheerlijke producten te kopen om thuis van te genieten. Kaartjes zijn te koop (37,50 euro regulier en 32,50 euro voor Slow Food leden) via www.slowfoodbrabant.nl.
Het evenement start om 14:30 uur bij De Sterregaard, Middelingenseweg 51, 5321 JH Hedel.
De Sterregaard is een biologisch-dynamisch fruitteeltbedrijf in Hedel dat gespecialiseerd is in oud-Hollandse vruchten. In de boomgaard staan minstens vijftig verschillende vruchtenrassen. Vruchten en groenten worden rechtstreeks aan klanten geleverd via diverse pakketten.
Slow Food Brabant staat voor lekker, eerlijk en puur voedsel. Om dit gedachtengoed verder uit te dragen brengt Slow Food Brabant consumenten en producenten bij elkaar door het organiseren van kwalitatieve diners op locatie.
D'n Ark is opgericht door Joost van Roosmalen die op een smaakvolle manier iedereen willen laten ervaren hoe goed het Brabantse land wel niet smaakt, door producten in weckpotten en door catering op locatie. Op 2 oktober gaat Joost zijn grenzen letterlijk verleggen in Hedel.
Dit evenement vindt plaats tijdens de Week van de Smaak (www.weekvandesmaak.nl) met dit jaar als thema 'Eten uit je (eigen) achtertuin'. Laat je op deze zondagmiddag verrassen en kom genieten van de producten uit de achtertuin van Marti en Willem van De Sterregaard. "Wij zijn een biologisch-dynamisch bedrijf en de ingrediënten zullen zoveel mogelijk van biologische oorsprong zijn. De kok gaat onze eigen appels, walnoten et cetera in het menu verwerken. Verder staat er harder van de Goede Vissers, Jan en Barbara van Internos, op het menu. En kip van het biologisch-dynamische bedrijf Deeli", vertelt Marti van den Bogert.
Abonneren
Vacatures
SlowFarmFoodDinner: 2 oktober bij BD-bedrijf De Sterregaard
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'