Zondagmiddag 2 oktober organiseert Slow Food Brabant in samenwerking met D'n Ark en De Sterregaard een SlowFarmFoodDinner met als thema Uit de Zee, Van het Land en Uit de Lucht. Het belooft een kwalitatief en gezellig evenement te worden in een informele setting: een uitgebreide rondleiding op De Sterregaard en een culinair meergangendiner van alliantie chef Joost van Roosmalen (D'n Ark). En natuurlijk bestaat de mogelijkheid om ter plaatse overheerlijke producten te kopen om thuis van te genieten. Kaartjes zijn te koop (37,50 euro regulier en 32,50 euro voor Slow Food leden) via www.slowfoodbrabant.nl.
Het evenement start om 14:30 uur bij De Sterregaard, Middelingenseweg 51, 5321 JH Hedel.
De Sterregaard is een biologisch-dynamisch fruitteeltbedrijf in Hedel dat gespecialiseerd is in oud-Hollandse vruchten. In de boomgaard staan minstens vijftig verschillende vruchtenrassen. Vruchten en groenten worden rechtstreeks aan klanten geleverd via diverse pakketten.
Slow Food Brabant staat voor lekker, eerlijk en puur voedsel. Om dit gedachtengoed verder uit te dragen brengt Slow Food Brabant consumenten en producenten bij elkaar door het organiseren van kwalitatieve diners op locatie.
D'n Ark is opgericht door Joost van Roosmalen die op een smaakvolle manier iedereen willen laten ervaren hoe goed het Brabantse land wel niet smaakt, door producten in weckpotten en door catering op locatie. Op 2 oktober gaat Joost zijn grenzen letterlijk verleggen in Hedel.
Dit evenement vindt plaats tijdens de Week van de Smaak (www.weekvandesmaak.nl) met dit jaar als thema 'Eten uit je (eigen) achtertuin'. Laat je op deze zondagmiddag verrassen en kom genieten van de producten uit de achtertuin van Marti en Willem van De Sterregaard. "Wij zijn een biologisch-dynamisch bedrijf en de ingrediƫnten zullen zoveel mogelijk van biologische oorsprong zijn. De kok gaat onze eigen appels, walnoten et cetera in het menu verwerken. Verder staat er harder van de Goede Vissers, Jan en Barbara van Internos, op het menu. En kip van het biologisch-dynamische bedrijf Deeli", vertelt Marti van den Bogert.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- "In één oogopslag duidelijk hoe ver de initiatieven zijn gevorderd met natuurinclusieve landbouw"
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant