Bieslanddagen laten jong en oud het poldergevoel ervaren

Oude koeienstal Hoeve Biesland wordt streekwinkel

Tholen – In de Polder van Biesland waren afgelopen weekend meer dan honderd vrijwilligers op de been voor de Bieslanddagen. Gelegen tussen Den Haag, Rotterdam en Delft, trok het evenement veel bekijks van stedelingen en buurtbewoners. "We mogen spreken van een gezellige drukte", vertelt Linda Duijndam, die op Hoeve Biesland biologisch-dynamische groenten teelt. "Het is voor jong en oud de ideale manier om de polder te beleven."


Polderleven

Het evenement trok naar verwachting meer dan 10 duizend bezoekers, voornamelijk gezinnen met kinderen. Op negen verschillende locaties kon men op interactieve wijze ervaren hoe het leven in de polder eraan toegaat. "Er was een streekmarkt waar men lokale, biologische producten kon kopen. Verder konden kinderen kalfjes aaien op de boerderij en op hooibalen spelen. Ook was er een 'boerendoepad' waar kinderen en stiekem ook veel 'grote' kinderen over slootjes konden springen om te ravotten in de modder", vertelt Linda.


Uitbreiding op komst

Die beleving wil Hoeve Biesland het hele jaar door aanbieden. Daarvoor heeft het grootse plannen om een oude koeienstal om te bouwen tot een streekwinkel, die het stralende middelpunt moet vormen tussen andere productiebedrijven. "De bedoeling is dat deze winkel wordt omringd door een biologische slagerij, bakkerij, zuivelverwerker en educatieruimte waar bezoekers de ambachten met eigen ogen kunnen aanschouwen", vervolgt Linda. "Deze bedrijven worden ieder afzonderlijk door eigen ondernemers gerund met behulp van de hulpboeren, maar maken wel deel uit van één coöperatie. Het wordt nog wel een uitdaging om de neuzen allemaal dezelfde kant op te houden, maar de uitkomst wordt er niet minder om: het is natuurlijk een hele beleving om een bakker zelf het brood te zien kneden."


Energieneutraal

Daarbuiten zal Hoeve Biesland ook inzetten op de realisatie van een gesloten kringloop. Linda: "Voor een energieneutrale bedrijfsvoering willen we nieuwe zonnepanelen plaatsen. We hebben er nu 425, en we willen daar nog eens 120 bijplaatsen. Daarnaast bekijken we ook de mogelijkheden voor energieopwekking uit aardwarmte via een warmtepomp."Voor meer informatie:

Linda Duijndam
Hoeve Biesland
Bieslandseweg 1
2645 BM Delfgauw
015 2125634
linda@hoevebiesland.nl
www.hoevebiesland.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven