Een overzicht van de deelnemers

Bio in de spotlights op het BioPlein van AGF Detail

Maar liefst 2 op de 3 Nederlanders is bereid om meer te betalen voor biologische producten, bij elkaar wordt hier bijna een miljard euro aan besteed! Niet vreemd dat ons land tot de snelste groeiers van de wereld behoort. Nieuwe perspectieven dus voor alle versspecialisten en dat maakt een bezoek aan het BioPlein van AGF Detail, dat in samenwerking met Biojournaal.nl gerealiseerd wordt bijna een 'must'!

Biologisch ijs en zeldzame strandbiet

Sonneclaer IJs komt met maar liefst 22 biologische ijssmaken uit haar ambachtelijke ijsmakerij. De grondstof van het ijs is de biologische melk van eigen koeien, aangevuld met andere biologische smaak- en grondstoffen. Verrassende smaakervaringen doen de bezoekers op bij de stand van Marc. Foods. De zilte aardappels en groenten die het in Den Burg gevestigde bedrijf presenteert zijn afkomstig uit Texel en 100% biologisch. Stuk voor stuk bemest met zeewier dat rijk is aan mineralen en vitaminen met als resultaat smakelijke en gezonde ijskruid, zeekoolstengels, zeekraal, zeevenkel, lamsoor en de in Nederland zeldzaam voorkomende strandbiet.


Wat beelden van het BioPlein gedurende de laatste twee edities van AGF Detail.

Van Baby button tot plantaardige olie

Of het nu om de Witte, Kastanje, Portabello, Shiitake, de Grijze, Groene of Gele Oesterzwam gaat of de Baby button mini champignon, alle biologische paddenstoelen van Nesco Champignons zijn met grootste zorg geteeld, met de hand geplukt en ook nog eens te zien op het BioPlein in Houten. Het best bewaarde geheim van Thailand wordt op AGF Detail verklapt bij onoff spices!. Het in biologische Thaise gemaksproducten gespecialiseerde bedrijf lanceert in Houten de Thaise khao soi soep, een romige, zoete en mild pittige kokossoep die zelfs in buitenlandse restaurants maar zelden op de menukaart staat. Het kasproduct is het hart van het bedrijf en om jaarrond biologische producten te kunnen leveren wordt ook samengewerkt met import producenten, onder andere uit Nieuw Zeeland, Argentinië, Chili, Israël, Egypte, Brazilië, Spanje en de Dominicaanse Republiek. Biocenter ZANN laat de bezoeker van AGF Detail graag zien wat ze allemaal in huis hebben! Koudgeperst of geraffineerd? Neem een kijkje bij de stand van Spack, dé specialist op het gebied van biologische plantaardige oliën en vetten. Het in Oude Tonge gevestigde bedrijf is tevens toegerust voor het afvullen van hun oliën in diverse soorten verpakkingen.

Netverpakking

Verder is er op de beursvloer een scala aan nieuwe soorten verpakkingen en verpakkingsmachines te zien. Zo presenteert Bio4Pack haar speciale netverpakking, die niet alleen grote voordelen voor een duurzame wereld biedt maar ook op alle gangbare machines te verwerken is in alle mogelijke breedtes. En als we het over duurzaam verpakken hebben, staat ook Denlop Natural Arts B.V. haar mannetje. Het Rijnsburgse bedrijf werkt alleen met producten die biologisch afbreekbaar zijn en biedt de versbranche praktische sustainable verpakkingen voor vlees, fruit, groenten, noten et cetera.

Voor meer informatie: www.agfdetail.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.